Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα ΜπακογιάννηΛαμία, 1 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στο νομικό καθεστώς του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του τους Δημάρχους των τριών Παραπαρνάσσιων Δήμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει.
Ενόψει της χειμερινής περιόδου και προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού, το οποίο αποτελεί  πηγή ζωής για την περιοχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομία και την πολύπλευρη ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος και ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος συμφώνησαν να δράσουν από κοινού, συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο, όπου με συντονισμένες ενέργειες θα προσπαθήσουν να δρομολογήσουν οριστικές λύσεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στο καθεστώς διαχείρισης του.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων της περιοχής. Στόχος μας είναι όλοι μαζί, με συντονισμένες ενέργειες, να πετύχουμε την επιστροφή του Χιονοδρομικού στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες έχουν να κερδίσουν αλλά και να χάσουν τα περισσότερα από τη λειτουργία ή μη του Κέντρου. Ζητούμε όλοι μαζί, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, να περιέλθει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν τα παραπάνω, ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε: «Όπως ξέρετε, αυτή τη στιγμή το Χιονοδρομικό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχει προηγούμενο. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ανακληθεί. Θα στείλουμε τις ανάλογες επιστολές και φυσικά θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ενημερώνοντας τον για το δίκαιο αίτημα μας, που διασφαλίζει την ανάπτυξη του τόπου μας».
Από τη δική τους πλευρά, οι Δήμαρχοι, μεταξύ άλλων, δήλωσαν τα εξής:
Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός: «Συμφωνήσαμε με την πρόταση το Χιονοδρομικό να περιέλθει στην Περιφέρεια. Θα ήθελα να τονίσω ότι το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να πουλήσει το Χιονοδρομικό που αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται. Σε δύο χρόνια θα γίνει ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ευρώπης. Είμαστε δίπλα στον Περιφερειάρχη, και με αγώνες εάν χρειαστεί».
Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο στους κατοίκους της περιοχής, τίποτα παραπάνω».
Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος: «Η Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη αποτελεί μία εύλογη για εμάς πρόταση, όπου το Χιονοδρομικό θα ελέγχεται από τις τοπικές κοινωνίες. Η Περιφέρεια αποτελεί την πιο σοβαρή περίπτωση για να αναλάβει τον έλεγχο και τη διαχείρισή του. Με μεθοδευμένες ενέργειες προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση».