Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΑΡΗ ΤΑΣΙΟΥ





ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΑΣΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
 
 



                                                    

Τρίτη  6 Μαΐου 2014

           
            Την περιοδεία του στο Νομό συνεχίζει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός μαζί με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού του.
            Την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε έναν κύκλο επισκέψεων στον Δήμο Αγράφων, συνέχισε τις επαφές του με τους ετεροδημότες Ευρυτάνες στην Αιτωλοακαρνανία και αυτή την εβδομάδα περιοδεύει μαζί με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρπενησίου. Περιόδευσαν με την σειρά τα χωριά:  Λογγίτσι, Γέφυρα Τέμπλας, Ιτέα, Κάτω Ραπτόπουλο, Πρασιά και Κέδρα (την Πέμπτη 1 Μαΐου), Τριπόταμο, Τσούκα, Χρύσοβα, Παλαιοχώρι - Νεοχώρι και Άγιο Γεώργιο (την Παρασκευή 2 Μαΐου),  Καινούργιο, Αιτωλικό, Αγρίνιο και Πεντάλοφο (την Κυριακή 4 Μαΐου), Άγιο Χαράλαμπο, Πετράλωνα, Χόχλια, Αγία Παρασκευή, Δομιανούς, Παπαδιά , Παυλόπουλο και Στένωμα (την Δευτέρα 5 Μαΐου ). 

Ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους και τους τοπικούς παράγοντες και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της περιοχής. Κοινή διαπίστωση σε αυτό το κομμάτι του Νομού, αποτελεί ότι πρέπει να επιλυθούν κάποια θέματα προσβασιμότητας όπως:
·        ο οδικός άξονα Ιτέα – Ραπτόπουλο.
·        η αποκατάσταση της κατάπτωσης στο οδικό δίκτυο Ραπτόπουλο – Πρασιά.
·        η βελτίωση του οδικού δικτύου Ραπτόπουλο – Κέδρα με αποκατάσταση βλαβών, τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας και διαγραμμίσεων.
·        βελτίωση της προσβασιμότητας των Κέδρων προς Καρδίτσα από την μεριά της όμορης Περιφέρειας.
·        αποκατάσταση των βλαβών και των καθιζήσεων σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου στη περιοχή του Τριπόταμου αλλά και σε αυτή του Αγίου Γεωργίου, Παλαιοχωρίου και Νεοχώριου.
·         Επιπλέον χρόνιο πάγιο αίτημα αποτελεί η βελτίωση προσβασιμότητας προς Κοψεΐκα.
Στις συναντήσεις τους στην Αιτωλοακαρνανία και στις επαφές τους με τους Ευρυτάνες ετεροδημότες συζήτησαν τα προβλήματα του Νομού, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι ο Νομός δεν έχει περιθώρια καθυστέρησης και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες της νέας περιόδου και να εμπιστευτούν το πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη για την Ευρυτανία και τον ρόλο της στην επόμενη  μέρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Από την περιοδεία στα χωριά του Βελουχιού επισημάνθηκε το προβληματικό οδικό δίκτυο περιμετρικά του Βελουχιού και η αναγκαιότητα της αποκατάστασης και της βελτίωσής του σε πολλά σημεία. Η ανάγκη γιατρού και η επαναλειτουργία μιάς σχολικής μονάδας στη περιοχή αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων και προτεραιότητα για τη νέα περίοδο.
Η περιοδεία του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζει την Τρίτη 6 Μαΐου με τα χωριά Κορίτσα, Μεσοχώρι, Πλάτανο, Βράχα, Φουρνά και Αγία Τριάδα. Το πρόγραμμα δε των επόμενων ημερών περιλαμβάνει τις εξής επισκέψεις:
Τετάρτη 07/05/2014
Νόστιμο
17:30
Βουτύρο
18:30
Κορυσχάδες
19:30
Μυρίκη
20:30
Αγ. Νικόλαος
21:30

Και Πέμπτη  08/05/2014
Παπαρούσι
17:30
Καλεσμένο
18:30
Στεφάνι
19:30
Μηλιά
20:30
Σελλά
21:30