Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ «Συνέπεια και Συνέχεια» ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. Γιάννης Δημ. Σταμάτης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πιστοί στα προεκλογικά μας συνθήματα για «Συνέπεια και Συνέχεια» και «Συνέπεια Λόγων και Έργων», οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την ΑΔΕΚΚ, εκλεγέντες και μη εκλεγέντες, συναντηθήκαμε στις 28/5/2014 στο Καρπενήσι για μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 18ης Μαΐου, καθώς και τον προγραμματισμό της πορείας που θα ακολουθήσουμε ως κύρια παράταξη αντιπολίτευσης στη νέα δημοτική περίοδο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων. Στη συζήτηση που ακολούθησε επικράτησε η άποψη ότι η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων λειτούργησε σε βάρος της παράταξής μας. Ακόμα καθοριστικό ρόλο μεταξύ άλλων έπαιξε η χρησιμοποίηση κατά περίπτωση του μηχανισμού του Δήμου από τη Δημοτική Αρχή. Επίσης οι για προσωπικά οφέλη γενόμενες ‘’μεταγραφές’’, η εκμετάλλευση και η πίεση μέσω των κοινωνικών δομών, η αγωνία των νέων παιδιών για δουλειά, οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι προσωπικές εξυπηρετήσεις, οι διάφορες κομματικές σκοπιμότητες καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.
Παρά ταύτα το υψηλό ποσοστό 35,23% που έλαβε ο Συνδυασμός μας, μέσα σε κλίμα πιέσεων και προκλήσεων, μας ικανοποιεί αρκετά και εκφράζουμε για μια ακόμα φορά τις ευχαριστίες μας προς όλους τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα μας.
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο η ΑΔΕΚΚ εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους έναντι των 8 που είχαν εκλεγεί το 2010. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι πλέον θα εκπροσωπούνται οι 5 από τις έξη Δημοτικές Ενότητες, αφού στην προηγούμενη δημοτική περίοδο είχαμε εκπροσώπηση μόνο σε 4 Δ.Ε. Τέλος ο συνδυασμός μας πλειοψήφησε και εκλέγει τον Πρόεδρο σε 9 Τοπικές Κοινότητες.
Όλοι οι υποψήφιοι εξέφρασαν την απαίτηση για έντονη και εποικοδομητική παρουσία σε όλες τις λειτουργίες του Δήμου για το καλό του τόπου  και των κατοίκων και όχι στείρα αντιπολίτευση. Μέγιστη σημασία δίνεται και πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε αδιαφανείς διαδικασίες ή εξόφληση προεκλογικών υποσχέσεων. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
 Ακόμη στέλνουμε μήνυμα στη νέα δημοτική αρχή ότι δεν θα μείνουμε απαθείς παρατηρητές σε περιπτώσεις τιμωριτικής ή εκδικητικής διάθεσης και στάσης έναντι πολιτών και Κοινοτήτων εξ αιτίας της στάσης που τήρησαν στις εκλογές. Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής η ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών.
  
Γιάννης Δημ. Σταμάτης
Καρπενήσι 28/5/2014