Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών

Καρπενήσι, 15 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από την κοινή- όλως τυχαίως- ανακοίνωση των παρατάξεων τις μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα τη μεθοδευμένη απουσία όλων των συμβούλων τους από την επαναληπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνουμε τα εξής:

1.       Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όφειλαν να γνωρίζουν-καθότι ωριμότεροι και όχι  «παιδική χαρά»- ότι απαγορεύεται η λήψη αποφάσεων ένα μήνα πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό αυτομάτως καθιστά αδύνατο τον προγραμματισμό συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την Μεγάλη Εβδομάδα και τις γιορτές του Πάσχα.
2.       Για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, η Δημοτική Αρχή έκρινε ορθό να προγραμματίσει συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, όσο το δυνατό πιο κοντά στην τελευταία επιτρεπόμενη ημερομηνία (Μεγάλη Παρασκευή, 18/4/2014), έτσι ώστε το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το επόμενο συμβούλιο να είναι το ελάχιστο , ενώ παράλληλα να ληφθούν αποφάσεις για το κατά το δυνατό περισσότερα θέματα.
3.       Το Συμβούλιο καθορίστηκε για τις 15:00, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19:30 όπου και ξεκινούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.
4.       Ο αριθμός των θεμάτων ήταν ο συνηθισμένος. Τα μισά δε από αυτά ήταν τεχνικά θέματα, τα οποία ως είθισται δεν χρήζουν ιδιαίτερου χρόνου για την ψήφιση τους.
5.       Κρίνουμε απαράδεκτη τη στάση των δύο παρατάξεων, που παίζοντας με τους θεσμούς και στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων, κωλυσιεργούν σοβαρά θέματα και αποφάσεις όπως:
α. Την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών πολιτικής προστασίας, τη  λειτουργία των παιδικών σταθμών και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
β. Την εκτέλεση της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας.
γ. Την εκμετάλλευση των χρηματικών υπολοίπων του Δήμου, με αποτέλεσμα να χάνονται αδίκως χρήματα.
δ. Τον κανονισμό της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων. Γεγονός που στερεί από τους καταστηματάρχες τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων μέχρι το τέλος Μαΐου και κυρίως κατά την περίοδο των εορτών που σύσσωμη η αγορά την έχει ανάγκη.
ε. Τη διάθεση βοσκοτόπων για την θερινή περίοδο, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής.
στ. Τον επαναπροσδιορισμό των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολύτεκνους και τις κατηγορίες ΑΜΕΑ.
ζ. Τη λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου, ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
η. Την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση έργων ύψους 200.000 ευρώ στη Δημοτική Ενότητα Δομνίστας, απ΄ όπου προέρχεται ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Γιάννης Σταμάτης. Βέβαια, το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες για την μείζονα αντιπολίτευση δεδομένου ότι κατά το παρελθόν δεν ψήφισε την αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, ύψους πάνω από 2 εκατ. ευρώ και προσφάτως δεν ψήφισε την εκτέλεση έργου για την ίδια Δημοτική Ενότητα.
Προφανώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έχουν ξεκινήσει τις διακοπές του Πάσχα από το Σάββατο του Λαζάρου. Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά και όχι μόνο τη Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη που αν και είναι εκ του νόμου εργάσιμες ημέρες, ορισμένοι τις καθιστούν αυθαιρέτως αργίες . Υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας, εκτός ωραρίου και ανεξαρτήτως αργιών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και αυτό είναι αυταπόδεικτο.