Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αγραφιώτης, πίκρα και απογοήτευση από την δημοσιογραφική προχειρότητα την οποία παρουσίασε ο Δημοσιογράφος κ Μάνεσης.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  «Τ΄ ΑΓΡΑΦΑ»
ΑΡΙΘΜ.ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤ.  591/1976
ΤΖΩΡΤΖ  24  Τ.Κ  106 82  ΑΘΗΝΑ
Τηλ 210- 2913566
                                                                                              Αθήνα  25-02-2014



ΘΕΜΑ: Ρεπορτάζ  κ. Μάνεση   60΄ ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή το ρεπορτάζ για τ΄ Άγραφα και ένοιωσα ,σαν  
Αγραφιώτης,  πίκρα και απογοήτευση από την δημοσιογραφική προχειρότητα την οποία παρουσίασε ο Δημοσιογράφος  κ  Μάνεσης.

Η άποψη μου είναι ότι , όταν κάποιος θέλει να παρουσιάσει μια ενημερωτική εκπομπή πρώτα έχει φροντίσει να ενημερωθεί ο ίδιος για το μέρος που θα επισκεφτεί, μαθαίνει    για την ιστορία ,τα ήθη και έθιμα των κατοίκων, προσπαθεί να παρουσιάσει την γενική κατάσταση δίνοντας  στον τηλεθεατή  την καλύτερη και αντικειμενική ενημέρωση.
Στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάστηκαν όλα τα αρνητικά στοιχεία και δεν βρέθηκε κανένα θετικό.
Πράγματι το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία δεν  είναι το καλύτερο. Τα έργα που γίνονται για ασφαλτόστρωση του δρόμου Κρέντη  Άγραφα  δεν τα είδε ;
Η επίσκεψη στο χωριό Άγραφα το οποίο δεν υστερεί σε υποδομή , ούτε ένα πλάνο δεν προβλήθηκε με τα πέτρινα  σπίτια , χτισμένα στις αρχές   του περασμένου αιώνα ,τα πλακόστρωτα δρομάκια την πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, το λόφο της  Αγίας Βαρβάρας με τον Ανδριάντα του τοπικού ήρωα Κατσαντώνη, τις Εκκλησιές οι οποίες βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση  το πετρογέφυρο χτισμένο το 1600, την Ιχθυοκαλλιέργεια στον Αγραφιώτη ποταμό  και τόσα άλλα αξιοθέατα τοπία των Αγράφων.  
Θα ήθελα να θυμίσω την εκπομπή του  σκηνοθέτη Κων/νου Αυγέρη με παρουσιαστή   τον κ Ηλία Μαμαλάκη   στην οποία προβλήθηκε η καθημερινότητα των κατοίκων και οι ομορφιές του Αγραφιώτικου τοπίου.
Επίσης η ΕΡΤ3 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή στο χωρίο παρουσιάζοντας την θετική και την αρνητική όψη .Τέλος  η Πανευρυτανική Ένωση  διοργάνωσε ένα τριήμερο ιστορικό Συνέδριο στα χωριά  Άγραφα -Τροβάτου  και Μεγάλα Βραγγιανά με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία .Το αποτέλεσμα του Συνεδρίου ήταν η έκδοση  δυο τόμων  με την καταγραφή των μνημείων και της ιστορίας του τόπου μας .

            Με εκτίμηση  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγράφων
            ΓΑΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ