Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Μακελαράκη και Σαλαμίνος, Περισσός). Θα μιλήσουν οι κ. Αθανάσιος Κοβάνης, Πρώην Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", Πρόεδρος του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Διεθνούς Γραφείου Επιληψίας (IBE) και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του International League Against Epilepsy (ILAE), με θέμα: «Σπασμοί, Επιληψία, ευαισθησία στα video παιχνίδια» κα. Μαρία Πανταζοπούλου, Προϊσταμένη του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Νέας Ιωνίας με θέμα «Δυσκολίες των παιδιών με Επιληψία στο Σχολείο», Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση και επίλυση αποριών.Αν εσείς ή κάποιος που ξέρετε πάσχει από επιληψία, η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (EEEE), μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον κατάλληλο ειδικό, ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα που βρίσκεστε.
Επικοινωνήστε δίνοντάς όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορείτε:
Τηλέφωνο:2107705785. e-mail: graaepil@otenet.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (EEEE) ΑΙΓΙΟΥ 13- ΓΟΥΔΗ
Τι είναι Επιληψία;
Η λέξη «επιληψία» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιπποκράτη (460-357 π.Χ.) και σημαίνει την αιφνίδια κατάληψη.
Η ιδέα ότι ο επιληπτικός καταλαμβάνεται από υπερφυσικές θεϊκές ή δαιμόνιες δυνάμεις, έκανε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η επιληπτική κρίση ήταν ένας κακός οιωνός. Έτσι, η επιληπτική κρίση εμφανιζόμενη σαν προσωποποίηση του κακού, ενέπνευσε ορισμένες θρησκευτικές κινήσεις και σε άλλες περιπτώσεις, επειδή έχει στοιχεία δύναμης και φαντασίας, θεωρήθηκε ένδειξη εξουσίας (π.χ. Ναπολέων) και δημιουργικής ικανότητας (π.χ. Ντοστογιέφσκι, Μπετόβεν).
Σήμερα γνωρίζουμε ότι επιληψία είναι η τάση που έχουν ορισμένα άτομα να παρουσιάζουν σπασμούς ή κρίσεις ή επεισόδια. Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 50 εκατομμύρια άτομα με επιληψία (40 εκατομμύρια στις αναπτυσσόμενες χώρες και 10 εκατομμύρια στις αναπτυγμένες χώρες). Δεν είναι νοητική ασθένεια και στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται επιτυχώς με φάρμακα.
Το κενό θεραπείας στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι 80%. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 100.000 άτομα με επιληψία.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας
(Μακελαράκη και Σαλαμίνος, Περισσός).