Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοινώθηκε η παράκαμψη Λαμίας από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη ΧρυσοχοΐδηΚαρπενήσι, 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε το έργο της παράκαμψης Λαμίας, της Κεντρικής Οδού  Ε65.
Ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «…Θέλω να σας διαβεβαιώσω ενώπιον της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, εδώ στη Βουλή, ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως στη νέα περίοδο. Το κομμάτι Γέφυρα Αλαμάνας-ΠΑΘΕ-Α/Κ Καρπενησίου -δηλαδή Ανισόπεδος Κόμβος Καρπενησίου- θα γίνει άμεσα, θα το ανακοινώσουμε αμέσως μετά το νέο έτος και θα κατασκευαστεί».

Για τον Υπουργό, το εν λόγω έργο είναι μείζονος σημασίας καθότι λύνει το μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης στο νομό Ευρυτανίας. Ασχολήθηκε δε προσωπικά με το ζήτημα, έπειτα από συνάντησή του στα τέλη Νοεμβρίου, με το Δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τη ζωτικότητα και τις αναπτυξιακές διαστάσεις της παράκαμψης.
Ο Υπουργός ενημέρωσε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά το Δήμαρχο για την απόφαση του, με το Δήμαρχο από την πλευρά του να τον ευχαριστεί θερμά για την άμεση λύση που έδωσε στο χρόνιο αυτό ζήτημα, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ευρυτάνων.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε τα εξής: «Η παράκαμψη της Λαμίας του Ε65, είναι για τον τόπο μας έργο πνοής και ανάπτυξης. Οι Ευρυτάνες, μετά από συνεχείς προσπάθειες βγαίνουν από την απομόνωση και συνδέονται με ολόκληρη την Ελλάδα. Μειώνουμε τις αποστάσεις, διευκολύνουμε την πρόσβαση με ένα έργο που διεκδικούμε εδώ και χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη, που ύστερα από τη συνάντησή μας, έλαβε σοβαρά υπόψη του τη βασικότερη ανάγκη μας και κοινή απαίτηση όλων των Ευρυτάνων. Με άμεσες και δραστικές κινήσεις κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εντάξει το έργο στον προγραμματισμό του 2014. Με το νέο έτος αναμένουμε και επίσημα να ανακοινωθεί το έργο».