Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι 71 δημότες της Ζηνοπούλου καταγγέλουν μια ανάπλαση εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάστηκε στην διαβούλευση.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                           
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ               


             
E-mail : bkarfis@otenet,gr   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου εξέδωσε ανακοίνωση και παρακαλεί-συνιστά στους συναδέλφους του να κάνουν  συνειδητοποιημένη χρήση των χώρων στάσης που έχουν διαμορφωθεί σε κομβικά σημεία επί της οδού Ζηνοπούλου και να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία όλου του έργου της ανάπλασης. 
Οι πολίτες του Καρπενησίου είναι ανάστατοι γιατί καθημερινά αντιμετωπίζουν την ανάπλαση που λογικά θα έπρεπε να λύνει και όχι να προσθέτει προβλήματα στους Δημότες. Προφανώς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέλαβε την ευθύνη της κακής ανάπλασης και την απορρόφηση των κραδασμών της κοινής γνώμης, μια τακτική που ο δήμαρχος τη γνωρίζει καλύτερα αφού πρόσφατα προσπάθησε κατά την συνήθη τακτική του να υποβαθμίσει την έγγραφη και έντονη διαμαρτυρία 71 δημοτών (που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται εμπορικά) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με μια συνάντηση εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και εκτιμoύμε ότι ο αριθμός των δημοτών που θα εκφράσουν εγγράφως την διαμαρτυρία τους για την οδό Αθανασίου Καρπενησιώτη θα είναι τριψήφιος.

Μα πως είναι δυνατόν στην πόλη του Καρπενησίου και στον μοναδικό σύντομο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις, Λαμία, Καρπενήσι, Αγρίνιο,  να εφαρμόζεται με ακρίβεια μια μελέτη ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας εκεί όπου όλα είναι πεζόδρομος. Σε αυτή λοιπόν την ανάπλαση δεν μπήκε ούτε ένα πετραδάκι που να έχει σχέση με την περιοχή μας, ούτε ένα δένδρο που να θυμίζει Ευρυτανία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, τα πλακάκια τύπου «κλίγκερ» που τοποθετήθηκαν είναι σε απόλυτη αρμονία με τα πετρόκτιστα με πελεκιτή πέτρα παγκάκια που κατασκευάζονται εντελώς δίπλα. Αλήθεια η αρχιτεκτονική επιτροπή του νομού που είναι;
Γι αυτά όμως σήμερα δεν μιλάει κανένας μας και με το δίκιο μας αφού προέκυψαν σοβαρότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες διαβίωσης των δημοτών. Οι 71 δημότες της Ζηνοπούλου καταγγέλουν μια ανάπλαση εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάστηκε στην διαβούλευση, μια ανάπλαση για την οποία ποτέ δεν ερωτήθηκαν και η οποία υποβιβάζει τους δημότες σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προκαλεί τραγικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στην διαβίωση των πολιτών. Βαριές εκφράσεις από τους δημότες στον Δήμαρχο για το μεγάλο έργο της ανάπλασης με τους σαράντα πέντε μάστορες και εξήντα μαθητάδες που τελικά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο μια επένδυση εκατομμυρίων ευρώ.
Η παράταξή μας από τον Απρίλιο του 2011 έθεσε σοβαρά ζητήματα για την υλοποίηση αυτής της μελέτης  αλλά αγνοήθηκε επιδεικτικά, περιφρονήθηκε ακόμα και τελευταία όταν θέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες αντιμετώπισαν την άρνηση της Δημοτικής Αρχής.