Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Παρακαλούμε εντός των ημερών να παραδώσετε το ασθενοφόρο στους Αγραφιώτες. ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!



                        
    ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ                                                      Αγαπητοί συνδημότες πρώτα – πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρώην βουλευτή του Νομού μας κ. Ηλία  Καρανίκα για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο των Αγραφιωτών.
Ευχαριστώ επίσης θερμά τον ΟΠΑΠ  για το μεγάλο αυτό δώρο που αφορά άμεσα την υγεία των κατοίκων  στα απομακρυσμένα χωριά  των Αγράφων. Ένα δώρο που σώζει ζωές. Ένα ασθενοφόρο 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένο.
Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Καρπενησίου θεωρώ χρέος μου απέναντι στου Αγραφιώτες να δηλώσω τα εξής:

Ο κ. Καρανίκας είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση ενός ασθενοφόρου στην περιοχή των Αγράφων. Ο κ. Ξαρχάς πρώην διοικητής του νοσοκομείου σε έγγραφό του αναφέρει ότι το ασθενοφόρο είναι για τα Άγραφα. Ο ΟΠΑΠ δώρισε το ασθενοφόρο για το σκοπό τον οποίο του ζητήθηκε. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Καρατσίκης και γιατί θέλει να παραμείνει το ασθενοφόρο στο Καρπενήσι; Γιατί αναφέρετε στη  μη επάνδρωση του;  Και γιατροί υπάρχουν και νοσοκόμοι και οδηγοί. Τι θέλει να πει όταν λέει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  πρέπει να το οδηγεί επαγγελματίας οδηγός;  Το ασθενοφόρο της Γρανίτσας δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ;  Δεν το οδηγεί επαγγελματίας εθελοντής οδηγός;  Δεν έχει κάνει διακομιδές  σώζοντας ζωές;  Δεν μπορεί κάποιος επαγγελματίας οδηγός του Δήμου να εκπαιδευτεί ώστε να οδηγεί το ασθενοφόρο;  Θεωρεί ποιο εύκολο να πάει ασθενοφόρο από το Καρπενήσι σε περιστατικό που χρειάζεται 3 ώρες να πάει και 3 να επιστρέψει;  Τι εννοεί όταν λέει ότι όντως χρειάζεται ένα ασθενοφόρο ακόμη το Κέντρο Υγείας Φραγγίστας;  Μήπως εννοεί ένα παλιό και όχι καινούριο;
Κυρία διοικήτρια του νοσοκομείου Καρπενησίου  κ.κ. υπεύθυνοι:                                     Παρακαλούμε εντός των ημερών να παραδώσετε το ασθενοφόρο στους Αγραφιώτες.  ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!
Μην τους αγνοείτε και κυριότερα μην τους θεωρείτε παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Αυτοί είναι που δίνουν τη  δική τους μάχη με όποιο κόστος ακόμη και με την ίδια τη ζωή τους πολλές φόρες για να κρατούν τα χωριά μας ζωντανά.
Αν σας  « γυάλισε»  το καινούριο ασθενοφόρο δεν έχετε παρά να κάνετε τις δικές σας ενέργειες- προσπάθειες ώστε να αποκτήσετε παρόμοιο. Κάτω τα χέρια από αυτό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση καλώ όλους τους φορείς του Δήμου Αγράφων  ( Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικά Συμβούλια, Πρόεδρους Συλλόγων) και τους δημότες  σε λαϊκή συνέλευση στην έδρα του Δήμου  να πάρουμε αποφάσεις για τον τρόπο  διεκδίκησης του ασθενοφόρου ακόμη και με ένδικα μέσα  διότι μας  έφεραν στο σημείο να ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!                                         
                                                                                   ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
                                                                                  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                                  ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
                                                                                  ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ  12/11/2013