Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Την ερχόμενη Κυριακή 24/11 η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων


Μόνο εννέα δημοτικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στη συνεδρίαση του ΔΣ με κύρια θέματα τη ψήφιση των Δημοτικών Τελών, ούτως ώστε να συναχθεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2014.


Αν και πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγω ότι «έτυχε» και πως δεν υπολογίστηκαν καλά τα κουκιά, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία και να μπορεί να συνεδριάσει το σώμα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη συνεδρίαση έλειπαν όλοι οι αντιδήμαρχοι, εκτός του κ. Ζαχαράκη.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αναπληρώτρια Δήμαρχο κ. Φεγγούλη μας δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι η μη παρουσία των δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση δεν κρύβει κάποιο αρνητικό ενδεχόμενο, όπου αρκετοί καλοθελητές θέλησαν να σχολιάσουν. Το μόνο αρνητικό είναι πως οι όλες διαδικασίες για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού θα πάνε μια βδομάδα πίσω και ο μόνος αντίπαλός τους είναι ο χρόνος.
Η αναβληθείσα συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνεδρίαση με νέα θέματα προς συζήτηση, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει και συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Τα θέματα της αναβληθείσας συνεδρίασης είναι τα εξής:
«Ανανέωση αδείας λειτουργίας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου - κινητής καντίνας».
«Καθορισμός τελών ύδρευσης – αποχέτευσης».
 «Καθορισμός τελών καθαριότητας και φωτισμού».
«Καθορισμός τελών βοσκής»
«Καθορισμός τελών συντήρηση νεκροταφείων».
«Καθορισμός τελών Τ.Α.Π.».
«Καθορισμός τελών διαφήμισης»
«Καθορισμός τελών επί των ακαθαρίστων»
«Καθορισμός τελών χρήσης πλατειών και πεζοδρομίων».
«Καθορισμός τελών Παρεπιδημούντων».
«Παρουσίαση έγκριση και παραλαβή Α’ Σταδίου της Μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Βίνιανης».