Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κατευθείαν στα βαθιά η φεγγουλη........ «Συνάντηση της Αναπληρώτριας Δημάρχου Αγράφων με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο»





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη,  σήμερα  Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, στο γραφείο του στο Υπουργείο στην Αθήνα.
Η συζήτηση εστιάστηκε στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, της άδειας για τη χρήση του λεωφορείου των Αγράφων και εκτός ορίων του Δήμου, για τη δημιουργία υποτυπώδους γραμμής δημοτικής συγκοινωνίας και τέλος για την εγκατάσταση γρήγορου ιντερνέτ σε όλο Δήμο.

Συγκεκριμένα η κ. Φεγγούλη ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό να γίνουν όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες και να δοθούν οι αντίστοιχες άδειες και χρηματοδοτήσεις, για τη δημιουργία μιας κατ΄ εξαίρεση γραμμής συγκοινωνίας μεταξύ των χωριών του Δήμου Αγράφων. Αυτή τη στιγμή το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια, με αποτέλεσμα πολλά χωριά του Δήμου να μένουν αποκλεισμένα. Το αίτημα του Δήμου, είναι να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών αυτών, με το λεωφορειάκι και με το βανάκι του Δήμου, μέχρι τις καθορισμένες στάσεις του ΚΤΕΛ.
 Ένα άλλο σοβαρό θέμα που ζητήθηκε, ήταν η κατ’ εξαίρεση παραχώρηση από το Υπουργείο Μεταφορών, ειδικής αδειοδότησης μετακίνησης του mini Λεωφορείου του Δήμου Αγράφων, προκειμένου να μπορεί να μεταβαίνει στην έδρα του Νομού, στο Καρπενήσι, εξυπηρετώντας τους κατοίκους, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.
Και για τα δυο αυτά θέματα ο Υφυπουργός απαίτησε φάκελο με πλήρη στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει στην επίλυσή τους.
Τέλος, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το θέμα του «ιντερνέτ». Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, πολλά χωριά δεν έχουν πρόσβαση στο ιντερνέτ, ενώ σε κάποια κομβικά σημεία που υπάρχει σύνδεση, η ταχύτητα είναι πολλή χαμηλή και όπως είναι αυτονόητο δεν εξυπηρετεί κανέναν. Το κυριότερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα σχολεία του Δήμου που στερούνται, στην εποχή του διαδικτύου, το πολυτιμότερο επικοινωνιακό αγαθό. 
Για το θέμα αυτό ο κ. Παπαδόπουλος είπε στην κ. Φεγγούλη πως μέχρι τέλος Νοεμβρίου το ζήτημα θα έχει λυθεί, καθώς το Υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου «αγροτικό ιντερνέτ», ενός έργου που καλύπτει περίπου 5.500 οικισμούς και άνω των 600.000 κατοίκων σε ορεινές, νησιωτικές και αγροτικές περιοχές με ανάπτυξη διαδικτυακής υποδομής υψηλής ταχύτητας και μεταξύ αυτών και του Δήμου Αγράφων.
Οι επαφές της κ. Φεγγούλη με υπουργούς θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ για αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, έχουν ήδη προγραμματιστεί οι συναντήσεις της με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη για μείζονα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αγράφων.