Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Του Θωμά Κώτσια



Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στον τόπο μας πριν λίγες μέρες στο Ραυτόπουλο  με συνέπεια  το θάνατο ενός πατέρα τεσσάρων παιδιών, ανάδειξε ξανά με δραματικό τρόπο το χρόνιο πλέον πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο νομό μας και της εγκατάλειψης των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας στα απομακρυσμένα χωριά μας όπου  μαζί με τις περικοπές και  την συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας συνολικά στη χώρα, βλέπε κατάργηση νοσοκομείων, ο καθένας μας μπορεί να είναι το επόμενο θύμα αυτής της καταστροφικής μνημονιακής  πολιτικής της κυβέρνησης.
Όμως το τραγικό αυτό περιστατικό έφερε στην επιφάνια και το βαθμό υποκρισίας  των τοπικών πολιτικών-θεσμικών κυβερνητικών, κομματικών  παραγόντων και των μέσων ενημέρωσης που  στηρίζουν, επικροτούν, εκπροσωπούν και ψηφίζουν αυτή την πολιτική στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και σπεύδουν πρώτοι να εκφράσουν την έντονη «διαμαρτυρία τους», με διάφορες δηλώσεις, άρθρα, σχόλια,  ρεπορτάζ και ίσως και με ερωτήσεις στη Βουλή για να τροφοδοτούν τις τοπικές εφημερίδες για την κοινοβουλευτική τους δράση.

Έχω ισχυριστεί  και παλιότερα σε άρθρο μου ότι όλοι τους θυμίζουν αυτόν που σκοτώνει τους γονείς του και μετά ζητά να τον λυπηθούν!!!!!, γιατί… έμεινε ορφανός, θα έπρεπε να συναισθάνονται τις ηθικές και πολιτικές ευθύνες για την κατάρρευση του συστήματος υγείας στη χώρα και συνολικά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Όμως με περισσό θράσος θα τους δείτε πρώτους στις κηδείες των θυμάτων της πολιτικής που εκπροσωπούν. Σε μια επιμελώς απολίτικη  και έντονα συναισθηματική βάση θα τους ακούσετε να πλειοδοτούν σε καταγγελίες πιθανόν εναντίον κάποιου αρμόδιου υπουργού που τάχα δεν τους άκουσε παρά τα υπομνήματα και τις διαμαρτυρίες τους και συνειδητά η ασυνείδητα, κρύβουν ότι  ο κάθε  υπουργός δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ό,τι οι ίδιοι στηρίζουν και εφαρμόζει την αποφασισμένη συνολικά κυβερνητική πολιτική στον τομέα ευθύνης του, την υλοποίηση του κατάπτυστου μνημονίου που με τόσο πάθος όλοι τους υπερασπίστηκαν και με τόση ανευθυνότητα και εθελοδουλία υπέγραψαν και υπερψήφισαν, θυμηθείτε το «ναι σε όλα» .
Με το ίδιο θράσος θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες μέρες τις δραματικές ελλείψεις στην παιδεία, τα φορολογικά και πολλά άλλα που θα πλήξουν και το νομό μας όπως και όλη τη χώρα.
Οι προσφιλείς τους εφημερίδες, το ραδιόφωνο και ό,τι άλλο μέσον προπαγάνδας διαθέτουν στο νομό, (συνήθως με το αζημίωτο φυσικά και με λεφτά από το δημόσιο), θα μας βομβαρδίζουν για τις παρεμβάσεις τους, είτε για  να εξαιρεθεί ο νομός μας από τα κυβερνητικά μέτρα, είτε για να επιλυθεί πρόσκαιρα κάτι μετά από τη δικιά τους παρέμβαση!!!!.
. Εμείς, θα συνεχίσουμε να λέμε στους συμπατριώτες μας την αλήθεια, δεν θα τον αποκοιμίζουμε με ψέματα.
Δεν θα τους πούμε ποτέ ό,τι εκείνοι  χρόνια τώρα τους υπόσχονταν για να τους αρπάξουν την ψήφο. Δεν θα πούμε ποτέ «ψήφισε μας και μη σε νοιάζει, άστα σε μας όλα τα άλλα και αν χρειαστείς τίποτα, πέρνα και από το πολιτικό μας γραφείο». Όχι μόνο γιατί τώρα πλέον δεν γινόμαστε πιστευτοί, (αυτός ο τρόπος έφαγε τα ψωμιά του ακόμα και για αυτούς που τον εφάρμοσαν), αλλά γιατί στόχος μας δεν είναι μόνο η ψήφος αλλά η ανάγκη να κατανοηθεί ότι δεν υπάρχουν σωτήρες που θα έρθουν να μας σώσουν και δεν υπήρξαν ποτέ ακόμα και όταν κάποιοι φάνταζαν σαν τέτοιοι μέχρι να μας φτάσουν εδώ που μας έφτασαν. Δεν υπάρχουν διέξοδοι από αυτή την καταστροφή χωρίς τη δικιά τους στήριξη και συμμετοχή, χωρίς να πιστέψουν στην δύναμη τους και στη δύναμη της λαϊκής μας ενότητας για την ανατροπή .
Θα συνεχίσουμε με ό,τι λέμε και πράττουμε, να ξεσκεπάζουμε τις πολιτικές ευθύνες αυτών που κυβερνούν και των παραγόντων τους που στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές κατά τόπους  για  την κατάργηση του κοινωνικού κράτους  στη χώρα και που τόσο ξεδιάντροπα τρέχουν πρώτοι να εκφράσουν  συλλυπητήρια για τα θύματα του.
Δεν θα κάνουμε ερωτήσεις στη Βουλή για τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής τους (εξ άλλου θα μας προλάβουν αυτοί), για να παίρνουμε γελοίες απαντήσεις από μαριονέτες  υπουργούς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην συνεχίζουν να εκβιάζουν το λαό μας για να τους ανέχεται με ψεύτικα διλλήματα. Να καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση των επαναλαμβανόμενων μνημονίων με τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες της τροικανής συνταγής, είναι το πρόβλημα και όχι η λύση, όπως μέχρι τώρα είχε καταφέρει να φαίνεται. Κάθε μέρα παραμονής της στην εξουσία βαθαίνει την κρίση,  τα αδιέξοδα και την απελπισία, σκοτώνει ανθρώπους και μεγαλώνει τον πόνο  του λαού μας.

Για όσους κατανοούν τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές σαν στοιχείο της δημοκρατίας και ως εκ τούτου θεμιτές και αποδεκτές, αυτό ισχύει με τον όρο ότι το τίμημα δεν είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών από τις πολιτικές τους. Όταν χάνονται άνθρωποι από ελλείψεις γιατρών η ακόμα χειρότερα οδηγούνται στην αυτοκτονία συνάνθρωποι μας  από απελπισία και απόγνωση που παράγει και θα εντείνει η ασκούμενη πολιτική τους για να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, τότε πρόκειται για συνευθύνη και  συνενοχή, για βαθειά ταξική επιλογή να συνεχίσει να στηρίζεται και να συντηρείται ένα πολιτικό σύστημα που αναζητά διέξοδο στην κρίση του, κάνοντας πλουσιότερους όλους αυτούς που μας έφτασαν εδώ πατώντας επάνω στην φτωχοποίηση του λαού μας και στα συντρίμμια της κοινωνίας. Στην Ευρυτανία, στυλοβάτες αυτής της πολιτικής είναι όλοι αυτοί που παρουσιάζονται συντετριμμένοι από ανάλογα τραγικά περιστατικά   Τέτοια δικαιώματα να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα δεν πρέπει να επιτρέπουμε και να ανεχόμαστε, αν δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, εθισμένοι χρόνια στα παιχνίδια της εξουσίας, ας τους το θυμίζουμε εμείς.