Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ κ. ΚΑΣΚΑΜΠΑ ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
κ. ΚΑΣΚΑΜΠΑ ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την περίπτωση του Διευθυντή ΔΔΕ Ευρυτανίας, Ανδρέα Κασκαμπά εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ΕΔΕ μετά από καταγγελίες για συνδικαλιστικές διώξεις μελών της ΕΛΜΕ του νομού, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργάνων, Ερωτήσεις Βουλευτών αλλά και πλήθος καταγγελιών που έχουν κατατεθεί εναντίον του στο Υπουργείο Παιδείας και στην Περιφέρεια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Ανδρέας Κασκαμπάς, απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του, παρέκαμπτε τα συλλογικά όργανα και ασκούσε επιλεκτική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Πλήθος παραπόνων και καταγγελιών φθάνουν και στον Πολιτευτή του Κινήματος στο νομό Ευρυτανίας Κωνσταντίνο Μπακόλα, για «απειλές» κλήσεων σε απολογία και εκδικητική συμπεριφορά σε συνδικαλιστές, αιρετούς και σε πλήθος εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν του είναι «αρεστοί».

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, στις 15/2/2013 συγκροτήθηκε το Β΄ τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπ/σης Στ. Ελλάδας, στο οποίο ο κ. Κασκαμπάς ορίστηκε αναπληρωματικός μέλος, την ώρα που το πόρισμα της προανακριτικής εξέτασης, παραμένει άγνωστο…

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ κ. ΚΑΣΚΑΜΠΑ ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κύριε Υπουργέ,
Στις 12 Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους, διενεργήθηκε κατόπιν εντολής σας, Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, του Διευθυντή ΔΔΕ Ευρυτανίας κ. Ανδρέα Κασκαμπά για τις συνδικαλιστικές διώξεις μελών της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργάνων, Ερωτήσεις Βουλευτών αλλά και πλήθος καταγγελιών που έχουν κατατεθεί εναντίον του στο Υπουργείο Παιδείας και στην Περιφέρεια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Ανδρέας Κασκαμπάς, απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του, παρέκαμπτε τα συλλογικά όργανα και ασκούσε επιλεκτική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Πλήθος παραπόνων και καταγγελιών φθάνουν και στον Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Ευρυτανίας Κωνσταντίνο Μπακόλα, για «απειλές» κλήσεων σε απολογία και εκδικητική συμπεριφορά σε συνδικαλιστές, αιρετούς και σε πλήθος εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν του είναι «αρεστοί».

Στις 15/2/2013 με απόφαση σας κύριε Υπουργέ (ΑΔΑ: ΒΕΥ89-ΙΡΙ)  συγκροτήθηκε το Β΄ τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπ/σης Στ. Ελλάδας, στο οποίο ο κ. Κασκαμπάς ορίστηκε αναπληρωματικός μέλος, την ώρα που το πόρισμα της προανακριτικής εξέτασης που εσείς ο ίδιος διατάξατε, παραμένει άγνωστο.

Κύριε Υπουργέ,

Σας ζητώ να ενσκήψετε στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού η μη λήψη μέτρων για την επίλυσή του, δημιουργεί πλήθος παραπόνων, κακή διάθεση και ψυχολογία, τρόμο και ανασφάλεια στο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε μία περίοδο που τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα επιβαρύνουν ήδη αρκετά ένα κατά τ’ άλλα φιλότιμο, άξιο και παραγωγικό σύνολο παιδαγωγών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Ποιο είναι το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ο ίδιος διατάξατε;

2.Με ποιο σκεπτικό ορίστηκε ο κ. Κασκαμπάς μέλος πειθαρχικού συμβουλίου όταν εξακολουθούν να κατατίθενται εις βάρος του καταγγελίες και εξετάζεται το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του;


Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ