Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΨΕΥΤΙΣ ΚΑΙ ΣΗΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΆΓΡΑΦΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΜΠΟΥΡΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Πρώην Δήμαρχος ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Γ’ Σεπτεμβρίου 13-ΑΘΗΝΑ
Τηλέφ. 210-5238617
 
κ. Διευθυντά.
Με λύπη  μου, στο φύλλο της εφημερίδα σας που κυκλοφόρησε στις 27-3-2013, διάβασα την δημοσιευθείσα καταγγελία του κ. Κατσιφού Ευαγγέλου, κατά το τμήμα της που αναφέρεται στον πρώην Δήμο Αγράφων,  που απευθύνεται προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας και  η οποία μεταξύ άλλων κοινοποιείται και προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.   
Κατ αρχήν θέλω να  γνωρίσω σε σας, τους αξιότιμους αναγνώστες σας και τον Αγραφιώτικο Λαό, πολλώ δε  μάλλον τον Ευρυτανικό Λαό, ότι από τον Αύγουστο του 2011, ήταν προσωπική μου επιλογή να μην εμπλακώ κατ ουδένα τρόπο με τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αγράφων και δεν θα το κάνω και τώρα.
Η παρέμβασή μου αυτή, αφορά μόνο τους Αγραφιώτες και τους Ευρυτάνες, δεν είναι απάντηση στον συντάκτη της καταγγελίας και επί πλέον δεν θα ξαναεπανέλθω, γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι περιποιώ  και τιμή στον άνω συντάκτη, ασχολούμενος με αυτόν. Αυτά για τα οποία θέλω να κάνω κοινωνούς τους Αγραφιώτες και γενικώτερα τους Ευρυτάνες δεν είναι απάντηση στον καταγγέλοντα, αλλά ενημέρωση, την οποία υποχρεούμαι μόνο έναντι αυτών να κάνω.  Με αυτόν τον άνθρωπο (τον καταγγέλοντα) τελείωσα και εγώ και οι Αγραφιώτες τον Οκτώβριο του 2002, οριστικά και αμετάκλητα.
Επί έντεκα συναπτά έτη υποφέρω αγόγγυστα από τις  απανωτές καταγγελίες – μηνυτήριες αναφορές, μηνύσεις και  συκοφαντίες   του. Ευτυχώς για μένα και δυστυχώς γιαυτόν, η αδέκαστη δικαιοσύνη, ο Αγραφιώτικος Λαός και εν συνεχεία ο Ευρυτανικός Λαός με δικαίωσε. Η μεν αδέκαστη δικαιοσύνη, σε όλες ανεξαιρέτως τις ανωτέρω υποθέσεις, με παρέδωσε λευκόν ως περιστερά, ανεξάρτητα αν μέχρι σήμερα αυτό δεν το έχω δημοσιοποιήσει, ο δε Αγραφιώτικος Λαός με τίμησε δύο φορές (όσες και εκτέθηκα), εκλέγοντάς με ως Δήμαρχο Αγράφων και εν συνεχεία ο Ευρυτανικός Λαός, εκλέγοντάς με ως πλειοφηφούντα Περιφερειακό Σύμβουλο, υπό τον Κώστα Κοντογιώργο και τον Θανάση Χειμάρρα. Ο Λαός ποτέ δεν έλαβε υπόψιν  τις ψεύτικες έγγραφες καταγγελίες του και τα προφορικώς λεγόμενά του. Κατέστη αναξιόπιστος στην συνείδησή του και είναι και σήμερα αναξιόπιστος και συκοφάντης, αφού στην καταγγελία του προς τον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: ……«Β. Ειδικά για τον πρώην «Καποδιστριακό Δήμο Αγράφων» έχουμε σωρεία στοιχείων διαπλοκής & παρανομιών του Δημ. Κώδικα και συγκεκριμένων στοιχείων διαφθοράς, τα οποία ελέγχονται από την Εισαγγελία σας με την Δικογραφία Α/11/103Β/5-2-2011..».  Ειρήσθω εν παρόδω ότι η ανωτέρω δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του σημερινού και πάλιν καταγγέλωντος και με τις ίδιες δήθεν παρανομίες. Και μόνον με αυτόν του τον ισχυρισμό και τα υπόλοιπα που αναφέρει: α) Προσπαθεί να με συκοφαντήσει στα μάτια του Αγραφιώτικου και του Ευρυτανικού Λαού, αφήνοντας να αιωρείται ότι ο Αξιότιμος κ. Εισαγγελέας, ερευνά καταγγελίες εις βάρος μου, για δήθεν διαπραχθείσες υπ εμού παρανομίες. β) Προσπαθεί να «παγιδεύσει» και υποτιμά και αυτόν τον ίδιο τον αξιοσέβαστο θεσμό του Εισαγγελικού Λειτουργού, καθότι απευθύνεται σε αυτόν (τον κ. Εισαγγελέα), που για την προαναφερθείσα δικογραφία, κατόπιν ενδελεχών και μακροχρόνιων ερευνών, με έχει απαλλάξει με το υπ αριθ. 1/20-1-2013, ΒΟΥΛΕΥΜΑ του, το οποίο επικυρώθηκε με την υπ αριθμ. 76/29-1-2013 πράξη του κ. Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, η δε δικογραφία ετέθη στο αρχείο. Το ΒΟΥΛΕΥΜΑ αυτό σας το επισυνάπτω στην παρούσα και παρακαλώ να δημοσιευτεί.
Σε ότι αφορά την αυτοαναγόρευση του κ. Κατσιφού,  ως Αρχαγγέλου της κάθαρσης, του άσπιλου και αμόλυντου αυτοδιοικητικού άνδρα, του συνιστώ να κάνει «κράτει». Μόνο για σήμερα, θα του θυμήσω ότι το 2003, όταν ετέθη θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Αγράφων, για διαχειριστικό έλεγχο της περιόδου 1999-2002 (περίοδο που ήταν Δήμαρχος αυτός), το πολέμησε λυσσαλέα και καταψήφισε την πρόταση αυτή. Ομως τα γραπτά μένουν και οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι όλες γνωστές στους Πολίτες. Ας αφήσουμε να μας κρίνουν οι Πολίτες, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δικαιούνται  καθημερινά και σε κάθε βήμα μας να μας κρίνουν και μέχρι σήμερα σε αυτήν την αξιολόγησή τους, έχουν  αποδείξει  ότι δεν κάνουν λάθος.  Σε ότι αφορά την επίκλησή του, στον Θρησκευτικό όρκο, να του θυμήσω ότι σε όλες τις περιπτώσεις και ειδικώτερα στην προαναφερθείσα, ήταν και ο πρώτος μεταξύ άλλων, που «παλάμισε» απερίσκεπτα και ελαφρά τη καρδία, το Ιερόν Ευαγγέλιον, προκειμένου να επιτύχει μια πιθανή άσκηση ποινικής δίωξής μου. Δικαιούμαι ως Ελλην Ορθόδοξος Χριστιανός και ως εκ του αποτελέσματος, δηλαδή της απαλλαγής μου διά βουλεύματος, να τον ρωτήσω:  εξομολογήθηκε τουλάχιστον γιαυτή του την πράξη;   
κ. Διευθυντά.
Λυπούμαι και θλίβομαι για τους ανθρώπους αυτούς, που καθημερινά δηλητηριάζουν και την Πολιτική ζωή του τόπου μας και τους Πολίτες. Η βιομηχανία αυτή της κατασυκοφάντησης και το ότι πάνω στον «Πολιτικό οίστρο» τους, δεν διστάζουν να επιχειρήσουν την καταβαράθρωση της προσωπικότητας οιουδήποτε, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα επιβιώσουν πολιτικά, είναι φαινόμενο πρωτόγνωρο για τον τόπο μας, τουλάχιστον για την έκτασή του.  Σε ότι με αφορά, με τον κύριο αυτό θα συναντηθούμε. Ασχολήθηκα ήδη και θα ασχοληθώ, μόνον στα αρμόδια Ποινικά και Αστικά Δικαστήρια. Αυτό το κάνω γιατί θέλω να είμαι συνεπής σε αυτά τα οποία κατά καιρούς λέγω. Του είχα υποσχεθεί όσο ήμουν Δήμαρχος ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί του, γιατί οι προτεραιότητές μου ήταν άλλες. Ηταν να υπηρετήσω τα Αγραφα και το τήρησα. Ομως διεπίστωσα, (και εδώ κάνω την αυτοκριτική μου), ότι μάλλον έκανα λάθος. Δεν πρέπει, θεσμικοί παράγοντες, πολίτες και μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο καθένας με τον τρόπο του, να αφήνουμε πάνω από δύο φορές ατιμώρητους ποινικά αυτούς τους ανθρώπους (πολιτικά έχουν τιμωρηθεί και θα ξανατιμωρηθούν), γιατί διαφορετικά συμβάλλουμε άθελά μας στην προαναφερθείσα δηλητηρίαση, που διαχέεται στην Πολιτική ζωή και στους Πολίτες. Επί πλέον αυτές οι καταστάσεις, αρκετά έχουν δυσφημίσει αυτόν τόπο. Για τα Αγραφα κάποτε μίλαγε όλη η Ελλάδα, για τις ομορφιές, την ιστορία τους, τη λεβεντιά τους, τη φιλοξενία τους, τους ανθρώπους των. Αραγε σήμερα γιατί μιλάει και τι παρακολουθεί άναυδη από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας;.    Τι «σόι μόδα» είναι αυτή, να κάνω μια καταγγελία σε οποιαδήποτε Αρχή και παραλλήλως να την δημοσιεύω και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης;. Γιατί αυτοί οι «λεβέντες και Αρχάγγελοι της κάθαρσης και της νομιμότητας», δεν επιμελούνται να δημοσιοποιήσουν και τα αποτελέσματα των καταγγελιών, των μηνυτήριων αναφορών  και των μηνύσεών τους;. Ο έλεγχος είναι επιβεβλημένος και θεσμικά κατοχυρωμένος και βέβαια ο λαός πρέπει να πληροφορείται το κάθε τι. Πως όμως γίνεται ο έλεγχος και η καταγγελία; Κατά τη γνώμη όχι μόνο την δική μου αλλά νομίζω και όλων, γίνεται με συγκεκριμένα και αδιάσειστα στοιχεία. Τότε ο έχων παραβατικότητα καταγγελόμενος, να υποστεί όλα όσα ο Νόμος ορίζει και μάλιστα παραδειγματικά. 
Δράττομαι δε της ευκαιρίας να απευθυνθώ στους φερέλπιδες και αυτοαναγορευθέντες «Αρχηγούς και αρχηγίσκους» μελλοντικών σχημάτων για την διεκδίκηση του Δημαρχειακού Θώκου των Αγράφων, ως επίσης και τους συμβουλάτορές τους που βρίσκονται στα παρασκήνια και στα μετόπισθεν, ότι: α) Οι ετερόκλητες πολιτικά συμμαχίες, που ψιθυρίζεται ότι έχουν συναφθεί, με την καθοδήγηση των παρασκηνιακώς και εις τα μετόπισθεν ευρισκομένων «συμβουλάτορών» τους, προκειμένου με ανάλογες καταγγελίες, να λασπολογηθούν άτομα τα οποία πιθανολογούν ότι θα τους είναι πολιτικά εμπόδια στο μέλλον,  εγώ προσωπικά θα τους ξεσκεπάσω. β) τους νουθετώ και τους προειδοποιώ, ότι αυτές τις μεθόδους (ας μην γελιένται με το ότι μπροστά τους κάποιοι ελάχιστοι πολίτες, τους επιδοκιμάζουν και τους παροτρύνουν με υποσχέσεις, όπως  «προχωράτε, μπράβο σας, εμείς θα είμαστε μαζί σας κ.λ.π.»), η πλειοψηφία των πολιτών όχι μόνο τις απορρίπτει, αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα τους καταδικάσει όταν έρθει η ώρα της κρίσεως. Η Αγραφιώτες είναι λεβέντες και θέλουν λεβέντες να τους κυβερνήσουν. Θέλουν ανθρώπους που θα τους εμπνεύσουν, που θα τους πείσουν με πολιτικό λόγο αξιόπιστο και αυταπόδεικτο, θέλουν ανθρώπους με αξιόπιστα και υλοποιήσιμα σχέδια για την ανόρθωση του μαρτυρικού αυτού τόπου. Θέλουν γενικώτερα οι άνθρωποι που θα τους κυβερνήσουν μελλοντικά, να τους παρουσιάσουν, τον τρόπο  με τον οποίο  θα ανταμώσουν τα δικά τους όνειρα, με τα όνειρα των ίδιων των πολιτών. Δεν θέλουν με συκοφαντίες, με ανυπόστατες κατηγορίες και με αθέμιτα μέσα,  να τους προκύψει Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή. Θέλουν «η σφαίρα να ριχτεί στο μέτωπο και όχι στην πλάτη» που λέγαν και οι παλιοί. Οι πολίτες των Αγράφων, είναι και υποψιασμένοι και ενημερωμένοι, αλλά προ πάντων σήμερα έχουν διαφορετικά κριτήρια για την επιλογή των αντιπροσώπων τους, από αυτά τα κριτήρια που νομίζουν κάποιοι άλλοι ότι έχουν. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΜΠΟΥΡΑΣ.