Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

''Το Κουντρί''.....στο ''Τιτάνια''.Ο συγγραφέας Κώστας Μπουμπουρής, όπως πάντα συγκλονιστικός και συγκινητικός , καταχειροκροτήθηκε..!
     Πλημμύρισε το  ξενοδοχείο ''Τιτάνια'' από πλήθος κόσμου το απόγευμα
της Δευτέρας 8 Απριλίου, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή ''Το Κουντρί'' (Αφιέρωμα στην αιώνια μάνα με το φακό κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων.).

     Τριακόσια περίπου άτομα κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα του 10-ου ορόφου του ξενοδοχείου, που διατίθεται συνήθως για μεγάλες συγκεντρώσεις. Πολλοί Ευρυτάνες κι όχι μόνο τίμησαν με την παρουσία τους τον συγγραφέα για το υπέροχο βιβλίο, αφιερωμένο στον αείμνηστο μεγάλο φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα και στις μανάδες όλου του κόσμου.
      Κατά γενική ομολογία ήταν μια ποιοτική εκδήλωση με πολλές συγκινήσεις με την αναφορά των παρουσιαστών στις μεγάλες στιγμές του

 Εθνικού μας φωτογράφου, τραγικές στιγμές ηρωικών και απλών μανάδων, που ξεπηδούν μέσα απ' τις διακόσιες σελίδες του βιβλίου με τις συγκλονιστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Εκτός απ' τις φωτογραφίες του Μπαλάφα, κοσμούν το βιβλίο και φωτογραφίες των αείμνηστων φωτογράφων Σπύρου Μελετζή, Τάκη Τλούπα, Βούλας Παπαϊωάννου, Δημήτρη Χαρισιάδη, Δημήτρη Λέτσιου, Τάκη Ζιώγα και των δυο σύγχρονων δημοσιογράφων-φωτογράφων Ηλία Προβόπουλου και Τάκη Ντάσιου.

    Μεγάλο το πάνελ των παρουσιαστών κι αξιόλογο, με τους Σαράντο Καργάκο (ιστορικός,συγγραφέας), Κώστα Σκανδαλίδη (τ. υπουργός, βουλευτής Α'Αθηνών), Λουϊζα Καραπιδάκη (ιστορικός τέχνης) και τους δημοσιογράφους Μηνά Βιντιάδη και Ηλία Προβόπουλο. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Ευρυτάνας Ηλίας Μπουμπουρής.
    Απ' ους παρευρισκόμενους πολλοί ανώνυμοι κι επώνυμοι με συνταρακτική την παρουσία στις πρώτες θέσεις της τραγικής αλλά και ηρωικής μάνας Σταυρούλας Αξαρλιάν, που σκοτώθηκε ο γιος της Θάνος απ ό κτύπημα της 17 Νοέμβρη τον Ιούλιο το 1992 στο Σύνταγμα. Στο βιβλίο υπάρχει ειδικό αφιέρωμα για τη χαροκαμένη μάνα, πως αντιμετώπισε τους τρομοκράτες στη δίκη τους κ.λ.π. και διαβάζοντάς το ο Μηνάς Βιντιάδης δάκρυσαν πολλά μάτια.