Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Eποχικές προσλήψεις στον δήμο


Πηγή Ροδιακή, Αναγνώστηκε 99 φορές, Ημερομηνία 1-3-2013 18:00
Eποχικές προσλήψεις στον δήμο
Το πράσινο φως για την πρόσληψη συμβασιούχων που θα απασχοληθούν στους τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου το οποίο συζήτησε το σχετικό θέμα προχτές το βράδυ.

Το προσωπικό το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 175 άτομα, θα απασχοληθεί με συμβάσεις εξάμηνης και δίμηνης διάρκειας. Για την εξέλιξη αυτή σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας του δήμου Παύλος Τσίπρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως είπε το προσωπικό αυτό θα απασχοληθεί σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας οι οποίοι σχετίζονται και με τον τουρισμό.

Ειδικότερα έκανε γνωστό ότι θα γίνει η πρόσληψη 95 ατόμων για τις ανταποδοτικές θέσεις καλύπτοντας κυρίως τον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας και με διάστημα απασχόλησης τους έξι μήνες.
Πιο συγκεκριμένα 38 άτομα θα προσληφθούν ως εργάτες καθαριότητας, 35 ως συνοδοί απορριμματοφόρων, 16 ως οδηγοί, 4 ως χειριστές μηχανημάτων και 2 ως ηλεκτρολόγοι.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν όπως είπε ο κ. Τσίπρας μέσω ΑΣΕΠ και για το σκοπό αυτό θα ακολουθήσει σχετική προκήρυξη. Λόγω όμως της αναμενόμενης καθυστέρησης που θα υπάρξει και επειδή επείγει η έναρξη των απαραίτητων εργασιών για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο δήμος θα προχωρήσει στην πρόσληψη 80 ατόμων που θα απασχοληθούν για διάστημα δύο μηνών, όσο δηλαδή εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις των εξαμηνιτών.

Στην πλειοψηφία τους θα καλύψουν τις ανάγκες στην καθαριότητα και στην κοιλάδα των Πεταλούδων. Αναλυτικά θα προσληφθούν 13 οδηγοί, 2 χειριστές μηχανημάτων, 34 εργάτες καθαριότητας και 31 συνοδοί απορριμματοφόρων. Σε περίπου δεκαπέντε μέρες θα εγκριθεί το αίτημα από την αποκεντρωμένη διοίκηση και θα προχωρήσει η σχετική ανακοίνωση για την κατάθεση αιτήσεων.