Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (ΟΕΣ)






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 27-01-2013 ,ημέρα Κυριακή  και ώρα 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της   πρωτοχρονιάτικης πίτας  και παράλληλα έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (ΟΕΣ) στην  Αθήνα
.
Η εκδήλωση  φιλοξενήθηκε σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον στο ξενοδοχείο Πάρνων του Γνωστού Ευρυτάνα , επιχειρηματία κ.  Κώστα Αβράμπο ο οποίος παρά τις δυσκολίες των καιρών, όπως πάντα, διέθεσε τον χώρο αφιλοκερδώς  και το Δ.Σ. της ΟΕΣ τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του. Σημειωτέον δε ο κ. Κώστας  Αβράμπος διετέλεσε και Πρόεδρος της ΟΕΣ παλαιότερα.
Η συμμετοχή των Δ.Σ. των συλλόγων και ο κόσμος ήταν αρκετός , παρότι υπήρχαν και άλλες πίτες Ευρυτανικών Συλλόγων την ημερομηνία αυτή.
Την πίτα ευλόγησε  ο Αιδεσιμότατος π.Δημήτρης Σκόνδρας ( από την Γρανίτσα) και αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι πάντα παρών στις Ευρυτανικές εκδηλώσεις και τον ευχαριστούμε .
Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, ακολούθησαν οι ανταλλαγές ευχών για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό 2013 για τους όπου γης  Ευρυτάνες
Ο Πρόεδρος της ΟΕΣ κ Λάμπρος Καρράς αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους , αναφέρθηκε  εκτός από  τα της ομοσπονδίας , στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε  τόσο ως χώρα , όσο και  σαν επί μέρους θεσμοί και ζήτησε να σταθούμε ενωμένοι και ομόψυχοι , καθώς επίσης και την συμμετοχή των νέων στα κοινά ώστε να υπάρξει συνέχεια .
Eπισήμανε δε  την ανάδειξη  των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων που απαρτίζουν την ΟΕΣ, και αναδεικνύουν τα τοπικά ήθη και έθιμα κ.λπ., δια μέσου  της συμμετοχής των συλλόγων   στην έκδοση   των πρακτικών της ΟΕΣ που τελευταία ημερομηνία  είναι η 28-02-2013 για την αποστολή του υλικού & πληροφορίες στην Οργανωτική Γραμματέα κ Αγγελική Σκοτίδα ( aggelikiskotida@gmail.com)
 Η  Γενική Γραμματέας κ Νίκη Ρέκκα ανακοίνωσε τους αντιπροσώπους των παρευρισκομένων συλλόγων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής Λάμπρος Τσιτσάνης και Πρόεδρος της ΟΕΣ παλαιότερα, και ο Γεώργιος Λάγαρης  στέλεχος της Ρ.Α.Ε, πολιτευτής και Δικηγόρος.
Ο Πρόεδρος  της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων  κ Ιωάννης Ζούμπος & ως Πρόεδρος του Συλλόγων Δομιανιτών ,επίσης από την Ε.Ε.Ε. παρευρέθησαν κ. Νίκος Μπακογιάννης ,ο  κ Χρήστος Γιανακκόπουλος και ως πρόεδρος  του Συλλόγου Καλιακούδα και  κ Κουλαρμάνης Φώτης και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Κλειτσιωτών Αθήνας.
Ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Παπαδόπουλος Κώστας καθώς και κ. Αθανάσιος Σταμάτης και ως εκπρόσωπος  από τον σύλλογο Δομνίστας.
Ο Μουρτζάπης Γεώργιος Πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, Ο καθηγητής κ. Ηλίας  Ντζιώρας, ως Πρόεδρος της Βράχας , Η κ Αγγελική Σκοτίδα Πρόεδρος της<< Ένωσης Απανταχού Ευρυτανισών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας >> και ως μέλος του Συλλόγου Βράχας  , Ο κ.  Γεώργιος Καρατζούνης και  ο Γ.Γ κ Σουλώτης από τον σύλλογο Αγίου Γεωργίου, Ο κ Γατής Λάμπρος πρόεδρος του συλλόγου Αγραφιωτών καθώς και κ.κ  Κώστας Κίτσιος και  Αθανάσιος Σολδάτος, Ο κ. Νταλλής Σταύρος πρόεδρος του Πανευρετανικού Συλλόγου  Αιτωλοακαρνανίας & οι κ.κ Σωτήρης Πεσσήνης, Κουτσιοπιάς Δημήτριος και ως πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου -Ξηρόμερου και Ευρυτανίας  ,  Ο Τσέλιος Πέτρος και ο Βέστικας Θανάσης  από τον σύλλογο Φουρνιωτών, Ο κ Καρανίκας Αντώνης  Πρόεδρος του συλλόγου Χρυσιωτών ως και ο καθηγητής κ Καράνης Νίκος, Ο Ρίζος Αντώνιος   ως εκπρόσωπος του συλλόγου Κερασοβιτών,  Ο κ. Κουρουμάνος Παναγιώτης   από τον σύλλογο Επινιανών, ο κ. Σαλμάς Νίκος από τον Σύλλογο Λιθοχωριτών, ο Θωμάς Τσιαμάκης και η κ Ελένη Τσιατσούλα από  τον σύλλογο Απεραντίων , ο κ Γούλας Περικλής από τον σύλλογο Δυτικής Φραγκίστας, Ο Κ Κουστούμπας Κώστας πρόεδρος του συλλόγου Ανατολικής Φραγκίστας ως και ο κ. Τσαγκαράκης, ο κ. Γώγολος Δημήτριος  από τον Σύλλογο Κάτω Ραυτοπούλου , Ο Κ.  Παύλος Νταλλής από το Μουσειακό Κέντρο, η κ Ζαγανιάρη Ελένη πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών, η κ. Ντότσικα Σοφία από τον σύλλογο Μαυρομάτας  , Ο κ.  Βλασόπουλος  Παναγιώτης  πρόεδρος του σύλλογο Παπαρουσίου καθώς και άλλοι πολλοί .
Να  ευχαριστήσουμε και ευχηθούμε  στο νέο χρόνο που ανέτειλε υγεία και ευημερία  στα μέλη μας .


Ο Πρόεδρος της ΟΕΣ                                                    Η Γενική Γραμματέας

Καρράς Λάμπρος                                                        Ρέκκα- Τζανάκου Νίκη