Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ Ο ΠΑΠΑ – ΚΩΣΤΑΣ Από θαύμα γλίτωσε ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης,














Από θαύμα γλίτωσε ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης, όταν σήμερα το μεσημέρι,  Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2103, λεωφορείο του ΚΤΕΛ, συγκρούστηκε με το αγροτικό που οδηγούσε ο άτυχος ιερέας, λίγο έξω από το Αγρίνιο.

Πιο συγκεκριμένα το τροχαίο συνέβη στην εθνική οδό Αγρινίου-Ιωαννίνων  κοντά στη Νew York. Λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ, ερχόμενο από Λεπενού, εκτελώντας δρομολόγιο, επιχείρησε να αποφύγει κάποιο ζώο, που εκείνη τη στιγμή βρέθηκε στο οδόστρωμα.
Η εξέλιξη ήταν τραγική, καθότι ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα όπου συγκρούστηκε με το αγροτικό που οδηγούσε ο π. Κων/νος Καναβάκης που ερχόταν από το Αγρίνιο.
Αποτέλεσμα της σφοδρής αυτής σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του ιερέα και ενός ακόμη ατόμου που επέβαιναν στο αγροτικό. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου έφτασε αμέσως στο χώρο του δυστυχήματος και μετέφερε τους τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
Σύμφωνα με τον γιατρό του Νοσοκομείου ο άτυχος ιερέας, πατέρας 4 παιδιών, που νοσηλεύεται στη χειρουργική πτέρυγα, χτύπησε στο θώρακα και στα πλευρά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του. Πιο ελαφριά ήταν η κατάσταση του συνοδηγού. Εκτός αυτών, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν έξι επιβάτες ευτυχώς χωρίς να τραυματισθεί κάποιος.
Αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου, δήλωσαν ότι το λεωφορείο «έφραξε» στην κυριολεξία τον δρόμο στο αγροτικό, που πήγαινε κανονικά στην λωρίδα του και ότι γλίτωσε ο ιερέας το θεώρησαν ως θαύμα. Οι ευθύνες του οδηγού του λεωφορείου στο τροχαίο είναι μεγάλες.
Να ευχηθούμε στον αγωνιστή λευίτη, που διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, ως εφημέριος Λογγιτσίου και όχι μόνο, ταχεία ανάρρωση και γρήγορα γερός στο σπίτι και στο έργο του.