Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με καταιγίδες και χιόνια

Την κατιούσα παίρνει και πάλι ο υδράργυρος μετά από ένα διάλειμμα σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας...


Σήμερα όπως και αύριο Τρίτη η κακοκαιρία περιορίζεται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, με τους νοτιάδες να είναι ισχυροί ως και 8 μποφόρ, ακόμη και 9 τοπικά. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνδυάζονται με την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Την Τετάρτη και μετά το μεσημέρι η εικόνα αυτή θα αλλάξει σταδιακά, καθώς από τα δυτικά θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν καταιγίδες το βράδυ, ενώ στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα υποχωρήσει ιδιαίτερα.
Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα, με έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στα δυτικά όσο και στα βόρεια της Ελλάδας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε χαμηλότερες, ημιορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται τόσο σε ορεινές όσο και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Ο υδράργυρος θα συνεχίσει να υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα γίνουν βοριάδες αλλά θα παραμείνουν μέτριας ισχύος και μόνο στα βόρεια θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ.
Η εικόνα θα παραμείνει ίδια και την Κυριακή, με βροχές σε όλη τη χώρα και χιόνια ή χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
 ethnos.gr