Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας «Θετική εξέλιξη η δρομολόγηση του χαρακτηρισμού του διαμήκη άξονα της Εύβοιας ως Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών»

            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
             



Λαμία 18 -12-2012



Το θετικό γεγονός της προώθησης ένταξης του διαμήκη άξονα της Εύβοιας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ – Μ), σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, από τη Χαλκίδα στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου για το ΕΣΠΑ και το σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ως προς την προοπτική δυνατοτήτων χρηματοδότησης του Βόρειου και Νότιου άξονα της Εύβοιας και αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα της Εύβοιας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.....

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, πλέον μετά από δυο χρόνια διαβούλευσης, έχει υιοθετηθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών και εξετάζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση για την ανάπτυξη του ΔΕΔ – Μ.
Στην πρόταση αυτή, μεταξύ άλλων οδικών τμημάτων της χώρας, εντάσσεται ο διαμπερής διαμήκης οδικός άξονας που διατρέχει την Εύβοια. Ένας άξονας απολύτως απαραίτητος για την τουριστική, κοινωνική, οικονομική και ισόρροπη ανάπτυξη της Εύβοιας, καθώς και τις νέες δυνατότητες σχεδιασμού δικτύου συνδυασμένων μεταφορών της χώρας, μέσω των λιμανιών του νησιού.


Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς : «είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και ενθαρρυντικό το γεγονός της προώθησης της ένταξης του διαμήκη άξονα της Εύβοιας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το Ταμείο Συνοχής, τόσο κατά την τρέχουσα, όσο και κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση πολύχρονων διαβουλεύσεων, αποκτούμε μια ακόμα δυνατότητα να αξιοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για μεγάλα, χρήσιμα και αναγκαία έργα για τον τόπο μας».