Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΛΑΩΡΑΣ ΠΡΟΣ Δήμαρχο Αγράφων


ΕΠΙΣΤΟΛΗ    ΤΟΠΙΚΟΥ    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    ΒΑΛΑΩΡΑΣ
Κώτσιας Θεόδωρος του Πέτρου: Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βαλαώρας
Κονδύλης Ανδρέας του Κλεομένη: Μέλος Τοπικού συμβουλίου Βαλαώρας
Κουτσοκώστας Μάρκος του Κλεάνθη: Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Βαλαώρας
                                                                    ΠΡΟΣ
                   Δήμαρχο Αγράφων  κ. Τάτση Δημήτριο.
                                         ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
 Κ.   Δήμαρχε:
Δια της παρούσης επιστολής μας την οποία συναποφασίσαμε, συντάξαμε και υπογράφουμε τόσον εγώ ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βαλαώρας όσο και τα δυο μέλη του τοπικού συμβουλίου  θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό τους προβληματισμούς και την ανησυχία μας για τη λειτουργία του δήμου Αγράφων, άλλα ταυτόχρονα και πολύ περισσότερο, την απόφαση μας η οποία είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και διατυπώνεται στο τέλος του παρόντος κειμένου.

Πριν πάρουμε στα χέρια μας χαρτί και μολύβι  για να σου απευθύνουμε αυτή την επιστολή μας, σκεφτήκαμε βαθειά με σωφροσύνη, υπευθυνότητα, συνεκτιμώντας γεγονότα από το 1998 και εντεύθεν, που ιδρύθηκε ο Δήμος Απεραντίων και εξέλεγες για πρώτη φόρα Δήμαρχος.
Έχουμε γερή και καθαρή μνήμη και οι τρεις και ενθυμούμαστε ότι το 1998  Δήμαρχος στο Δήμο Απεραντίων εκλέχτηκες με την παντοδύναμη στήριξη των κάτω χωριών, δηλαδή Τοπόλιανα , Βαλαώρα, Σιβίστα και Χρύσοβα και προπαντός από τη Βαλαώρα η οποία είναι κεφαλοχώρι με αρκετούς  κάτοικους άλλα και ψηφοφόρους οι οποίοι σε τίμησαν και σε στήριξαν τρεις (3) συνεχόμενες τετραετίες.
Όμως εσύ αντί αυτού έδειξες σε όλο της το μεγαλείο αγνωμοσύνη και αχαριστία, αγνοώντας τα τοπικά μας προβλήματα χωρίς να καταβάλεις την παραμικρή προσπαθεί να κάνεις κάτι, το όποιο θα μπορούσε έστω και ελάχιστα να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Πασπάλισες την Άνω Βαλαώρα με μια πρόχειρη άσφαλτο η οποία ρίχτηκε (χωρίς  μελέτη ,δημοπρασία και επίβλεψη) προεκλογικά για ψηφοθηρικούς και μόνο  λόγους.
Το γήπεδο το εγκατέλειψες μισό και ανέσωστο και σήμερα αποτελεί ξαπλώστρα στις αγελάδες του χωριού μας.
Χρεώθηκε ο Δήμος (τότε Απεραντίων) και για τα δυο αυτά, άλλα και για διάφορα άλλα  μικροέργα, αρκετά και χωρίς διαφάνεια και πιθανόν ακόμη να μην έχουν πλήρως ξεχρεωθεί από τα βερεσέδια. Αυτά όλα , είχαν σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να λειτούργει σαν μπακάλικο και όχι όπως ταιριάζει στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ένας  Παντογνώστης  ένας  αποφασίζει, ένας  εκτελεί, κ.τ.λ., χωρίς να παίρνει γνώμη και θέση από τους άλλους…
Παρά ταύτα, τώρα που έγινε ο Καλλικράτης και σμίξαμε πέντε δήμοι σε έναν, (δηλαδή το σημερινό δήμο Αγράφων) μας παρακάλεσες να συμμετάσχουμε στο ψηφοδέλτιο σου, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης και σωστού τρόπου διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου.
Δυστυχώς όμως το κακό συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο, τα ίδια Πεντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, διότι ο λύκος τρίχα αλλάζει τη γνώμη όχι…
Από τις εκλογές του 2010 πέρασαν σχεδόν δυο (2) χρόνια, άλλα εσύ συνεχίζεις να αγνοείς εντελώς τη Βαλαώρα και το τοπικό της συμβούλιο, το όποιο δικαιούται να έχει γνώμη, θέση και άποψη για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.
Στην πλήρη αδιαφορία σου για εμάς, σου γνωρίζουμε σήμερα ότι μέχρι εδώ ήταν η ανοχή και η αντοχή μας.
Σεβόμενοι τους συγχωριανούς μας οι οποίοι μας τίμησαν και μας στήριξαν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, σου ΔΗΛΟΝΟΥΜΕ :   ότι ομαδικά παραιτούμεθα ως τοπικό συμβούλιο Βαλαώρας με την  επιφύλαξη, για να μην μακρηγορούμε στο γραπτό λόγο και κουράζουμε τους αναγνώστες, ότι θα εξηγήσουμε πιο πολλά στο χωριό μας με  προσωπική και προφορική επικοινωνία.

 Ο  Πρόεδρος:  Κώτσιας Θεόδωρος  του  Πέτρου.
Τα  μέλη:
1)    Κονδύλης Ανδρέας  του  Κλεομένη.
2)    Κουτσοκώστας  Μάρκος του   Κλεάνθη.