Το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα εγκαινίασε και παρέδωσε προς χρήση στους μαθητές, στις αρχές Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για ένα ενεργειακό σχολείο, με οικολογική ταυτότητα, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας και ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών. Το έργο είναι βιοκλιματικού σχεδιασμού, είναι δηλαδή φιλικό προς το περιβάλλον και έχει χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, καθώς, μεταξύ άλλων, διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα και κάνει χρήση του βρόχινου νερού και της ηλιακής ενέργειας.

Εκπαιδεύονται στις «Πρώτες Βοήθειες» οι μαθητές του Βύρωνα
Βασικές γνώσεις «πρώτων βοηθειών» απέκτησαν οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού, του 1ου Λυκείου και του νέου Γυμνασίου Καρέα, από τους Αποφοίτους της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτών (ΣΑΝ), που εδρεύει στο στρατόπεδο Σακέτα στο Βύρωνα. Η υλοποίηση των σεμιναρίων έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου και στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.
Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί: τέσσερις δράσεις για γονείς και παιδιά 
Δίπλα στους γονείς και τα παιδιά βρίσκεται, για ακόμα μία χρονιά, η Κοινωνική Υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα, η οποία υλοποιεί Ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων και Κύκλο Διαλέξεων για τους πρώτους, Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Αξιολόγησης των Παιδιών και Εργαστήρι Δημιουργικής και Ψυχοσυναισθηματικής Έκφρασης για τα δεύτερα.
Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε και φέτος η πόλη μας
Με δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση τίμησε και φέτος η πόλη μας την επέτειο του «Όχι».
Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης στο Δήμο Βύρωνα
Στη δημιουργία Ιατρείου και Φαρμακείου Αλληλεγγύης προχώρησε ο Δήμος μας, σε μία ακόμα προσπάθεια να σταθεί δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και να τους προσφέρει πρόσβαση σε βασικές παροχές και υπηρεσίες.
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα εργαστήρια του Δήμου
Από την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγράφονται στα εργαστήρια Θεάτρου, Μουσικής, Ζωγραφικής και Οικιακής Οικονομίας του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα, που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες.
Ξεκινούν και τα προγράμματα του 1ου Δημοτικού Κέντρου Άθλησης, στο κέντρο της πόλης μας
Σε αθλητικό επίπεδο έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, ενώ σύντομα ξεκινούν και τα προγράμματα αεροβικής, σουηδικής και θεραπευτικής γυμναστικής, πιλάτες, πολεμικών τεχνών και baby aerobics. Παράλληλα, από φέτος το Κέντρο εντάσσει και μία νέα υπηρεσία στις παροχές του και προσφέρει στους δημότες συνεδρίες μαλάξεων και ρεφλεξολογίας. 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το αθλητικό πρόγραμμα «Kids Athletics» στον Βύρωνα
Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από τα Δημοτικά σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην πλατεία Κολλημένου, στη γειτονιά της Μεταμόρφωσης, το Αθλητικό Πρόγραμμα «Kids Athletics», που οργάνωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος «Νίκη Βύρωνα» με τη συνεργασία του Δήμου Βύρωνα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι, να γνωρίσουν έξι αγωνίσματα του στίβου.
© 2005-12 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ.info@dimosbyrona.gr
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.