Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο: «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας», προϋπολογισμού 2.046.800,00 €.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                    

Λαμία       16 -11-2012

                                                               
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο με τίτλο: «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας», µε προϋπολογισµό 2.046.800,00 € με Δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων , το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013», και των δράσεων που έχουν  εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το έργο αφορά στην προμήθεια όλων των απαιτούμενων μηχανημάτων για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ θα εξοπλιστεί με:

*      Συμπιεστή απορριμμάτων
*      Ερπυστριοφόρο προωθητή
*      Ερπυστριοφόρο φορτωτή
*      Φορτηγό μεταφοράς γαιών
*      Tεμαχιστή απορριμμάτων
*      Λαστιχοφόρο εκσκαφέα και
*      Μικρό φορτωτή πλάγιας ολίσθησης
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 2.046.800,00 € για την υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής παρέμβασης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων για την πόλη της Χαλκίδας και τη Κεντρική Εύβοια, γενικότερα. Αξιολογούμε και εντάσσουμε προτάσεις των Δήμων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα, που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η εξασφάλιση των κονδυλίων για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτέλεσε μια από τις βασικές επιδιώξεις μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχής, που πετύχαμε το στόχο μας».