Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΜΕΧΡΙΣ………ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ!!!ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΤΡΟΦΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


    

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»

ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καρπενησίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου προέκυψε ένα ιδιαίτερα σοβαρό και συνάμα άξιο ,διερεύνησης θέμα με την εταιρεία που ανέλαβε τον πεστροφογεννητικό σταθμό Γαύρου.
Με αίτησή της η εταιρεία ζητούσε από το δήμο να γίνει διόρθωση του μισθωτηρίου συμβολαίου, το οποίο είχε υπογραφεί τον Απρίλιο με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν περιγραφεί λεπτομερώς οι εγκαταστάσεις του χώρου και ειδικότερα ο αριθμός των δεξαμενών. Σημαντική λεπτομέρεια η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης της εταιρείας στο δήμο την 10η Οκτωβρίου και μάλιστα μετά από αίτημα της παράταξής μας για εξέταση του συγκεκριμένου φακέλου.


Όμως η αίτηση της εταιρείας ήταν προσχηματική μιας και ο Δήμαρχος Καρπενησίου είχε ήδη από ,την 12η Σεπτεμβρίου, ένα μήνα πρίν δηλαδή, υπογράψει πράξη τροποποίησης – βελτίωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!!
Στο δημοτικό συμβούλιο παρά το γεγονός ότι από την πλευρά μας εμφανίσαμε όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι υπήρξε σκόπιμη και παράτυπη μεταβολή του μισθωτηρίου συμβολαίου ο Δήμαρχος επέμεινε υποβαθμίζοντας το όλο γεγονός. Όμως κατά την ψηφοφορία δεν κατάφερε να γίνει αποδεκτή η αίτηση της εταιρείας με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον επίσημα μεταβολή του μισθωτηρίου συμβολαίου παρά την αποδοκιμασία του δημοτικού συμβουλίου. Είναι προφανές ότι τίθεται θέμα λειτουργίας του δημάρχου στα πλαίσια της νομιμότητας.
Παράλληλα στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε να υπάρξει δήλωση του αντιδημάρχου κ. Γενιτσαρόπουλου και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ποταμιάς κ. Βονόρτα που να διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν επιχειρηματική σχέση με την εταιρεία εκμετάλλευσης του πεστροφογεννητικού σταθμού. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να παρασχεθεί αυτή η διαβεβαίωση επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο, αφήνοντας ερωτηματικά. Θυμίζουμε ότι ο κ. αντιδήμαρχος συμμετείχε στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας για τον σταθμό αυτό και είναι προφανές το ηθικό ζήτημα που ανακύπτει.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση οφείλεται σε λανθασμένη εκτίμηση του κ. Δημάρχου και δεν αποτελεί τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Επίσης ελπίζουμε η μαχόμενη και ερευνητική δημοσιογραφία της περιοχής μας να φωτίσει πλευρές που δεν κατέστη δυνατό να φωτιστούν με την δική μας προσπάθεια.
Σίγουρα το θέμα θα έχει συνέχεια την οποία αναμένουμε. 


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννοπουλος