Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμος Αγράφων(Ν. 3852/2010) μετράει ήδη τις 2 μεγάλες απώλειες για την ποιότητα ζωής και ισόρροπης ανάπτυξης και βιωσιμότητας στην Ευρυτανία.



Αρ. Πρωτ. 9                                                    Σάββατο 20 Οκτώβριου 2012




Ο Δήμος Αγράφων(Ν. 3852/2010)  μετράει ήδη τις 2 μεγάλες απώλειες για την ποιότητα ζωής και ισόρροπης ανάπτυξης και βιωσιμότητας στην Ευρυτανία.
Τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και των Συγκυβερνητών Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη βάζουν λουκέτο βάσει και του Προεδρικού διατάγματος Υπ. Αριθμ. 110 το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Οκτωβρίου 2012 (Αρ. Φύλλου 193)


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας δηλώνουμε πως έπρεπε πάση θυσία να διατηρηθεί τουλάχιστον το Ειρηνοδικείο Αγραίων με έδρα το Κερασοχώρι, πρωτεύουσα του Δήμου Αγράφων, το οποίο θα λειτουργούσε ως μεταβατική έδρα Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, υπήρχε σύγχρονο δικαστικό μέγαρο και η έδρα του Ειρηνοδικείου στο Κερασοχώρι εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Ευρυτανίας, οι οποίοι μπορούσαν να εξυπηρετηθούν αυθημερόν, σε αντίθεση με το Καρπενήσι που θα απαιτούνται τρείς ημέρες (δύο διανυκτερεύσεις) για να τύχουν δικαστικής προστασίας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας σημειώνουμε πως  το Ειρηνοδικείο Κερασωχωρίου ιδρύθηκε και λειτουργεί από τις 9 Μαΐου του 1842.
Το δε Ειρηνοδικείο Γρανίτσας λειτούργησε ως βασικό συστατικό απονομής δικαιοσύνης για την βορειοδυτική Ευρυτανία .
Παρ’ όλα αυτά η συγκυβέρνηση αποφάσισε  από 1 Ιανουαρίου του 2013 να βάλει οριστικά λουκέτο και στα δυο!
Τίθεται ξεκάθαρα θέμα απαξίωσης και εγκατάλειψης της Δυτικής και Βόρειας Ευρυτανίας!

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας  με λύπη παρατηρούν πως παρά τις συναντήσεις του αρμοδίου βουλευτή Ευρυτανίας κου Κοντογεώργου στις 5 Σεπτέμβρη του 2012 με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Ρουπακιώτη και την συμμετοχή του Υφυπουργού κου Καραγκούνη όσο και η ερώτηση που κατέθεσε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στις 27/08/12, ο βουλευτής Ευρυτανίας δεν έχει κανένα έρεισμα εντός της συγκυβέρνησης, και παραδόξως πως, όντας βουλευτής της συμπολίτευσης.
Σημειώνουμε πως ο Υφυπουργός κος Καραγκούνης είχε επισκεφτεί και ως βουλευτής πέρσι το Καρπενήσι και κατά την παραμονή του είχε συναντήση με φορείς του τόπου καθώς και με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου. Στην συνάντηση αυτή, ο κ. Γκαρίλας, είχε θέσει στον κ. Καραγκούνη το θέμα των Ειρηνοδικείων Απεραντίων και Αγράφων, για τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε αποφασίσει να βάλει λουκέτο εκτελώντας τις εντολές των δανειστών-τοκογλύφων.
Φάνηκε τελικά πως ξεχνά γρήγορα ο βουλευτής κος Καραγκούνης και νυν Υφυπουργός Δικαιοσύνης τι είχε πει σε Καρπενήσι και Κερασοχώρι

Σελ 1-2


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας σημειώνουμε πως την ίδια ώρα κύκλοι του Βουλευτή στο νομό αλλά και του δημάρχου Αγράφων ανέφεραν πως «κατάφεραν» να μην κλείσουν τα Ειρηνοδικεία, ενώ ήξεραν καλά, πως θα μπει λουκέτο από 1/1/2013 , διαχειριζόμενοι το πολιτικό κόστος, και εμπαίζοντας την ξεχασμένη και αδικημένη βορειοδυτική Ευρυτανία αποκλείοντας την από την ισόρροπη ανάπτυξη ως όφειλαν.

Το επιχείρημα ότι το λουκέτο μπήκε για λόγους αδυναμίας πληρωμής μισθωμάτων απορρίπτεται ως απαράδεκτο και παραπλανητικό, την ώρα που το μεν Ειρηνοδικείο Κερασοχωρίου λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο και ανακαινίστηκε με κόστος 120.000 ευρώ και τα οποία προφανώς δαπανήθηκαν στο βρόντο.
Το δε Ειρηνοδικείο Γρανίτσας μετά από έστω και ετεροχρονισμένη απόφαση του δήμου Αγράφων μπορούσε να στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτίριο!
Μόνο που ο δήμος Αγράφων ως φαίνεται λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση και η απόφαση «άργησε μια μέρα» .

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας καλούμε τους Ευρυτάνες σε γενικό ξεσηκωμό σε μέτωπο αντίστασης και αγώνα διαρκείας . Η απαξίωση , η εξαθλίωση και η εγκατάλειψη της Ευρυτανίας έχει αρχίσει και θα έχει πολλά ακόμα «επεισόδια» .
Οι δυνάστες μας δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε.

Πιο αλληλέγγυοι παρά ποτέ, πιο ενωμένοι παρά ποτέ, πιο αποφασισμένοι παρά ποτέ, να τους ρίξουμε πριν μας ρίξουν, απομονώνοντας όσους διασπούν την έννοια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα.
Μην παρασύρεστε από φωνές ακραίων και δήθεν «πατριωτών» !

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας σας καλούμε να μετατρέψετε το θυμό και την οργή σας, σε αγώνα διάλυσης του κατεστημένου στο νόμο μας!
Μην τους πιστεύετε πια, σας εξαπάτησαν, πρόδωσαν το φιλότιμο και
την Ευρυτανική ψυχή.


Είμαστε πολλοί, Είμαστε Ανεξάρτητοι, Είμαστε Έλληνες !



Για την συντονιστική Ευρυτανίας

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας

Πολιτευτής νομού Ευρυτανίας
Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης
Μεταφορών Υποδομών& Δικτύων