Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –ΜΕΙΖΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μας την προηγούμενη εβδομάδα και ξανά η Δημοτική Αρχή έκανε το θαύμα της, για να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει καμιά επαφή με τον όρο «χρηστή διοίκηση» και να προκαλέσει τη νομιμότητα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον νόμο της αγοράς και είχαμε διαπιστώσει ότι οι εργολάβοι στήνουν δημοπρασίες, το γεγονός όμως της παρέμβασης αντιδημάρχου στην επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού με συνέπεια την αναβολή της δημοπρασίας, είναι πρωτάκουστο και πρωτοφανές .   
Την προηγούμενη Τετάρτη στα γραφεία του Δήμου Καρπενησίου και ενώ διεξαγόταν  δημοπρασία, λόγω προσέλευσης υποψηφίων αναδόχων εργολάβων πέραν του ενός,  ο συνήθης ύποπτος αντιδήμαρχος εγκαινιάζοντας και τα νέα κτίρια του Δήμου με συγκεκριμένες μεθόδους πελατειακών σχέσεων, ανέβαλε την δημοπρασία χωρίς να έχει ρόλο στην διαδικασία και αγνοώντας την επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο έργο  «καθαρισμός μονοπατιών» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, το οποίο ο Νο 1 αντιδήμαρχος μεθόδευσε να «πάει» σε γνωστό εργολάβο αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο αφού εμφανίστηκαν και άλλοι υποψήφιοι ανάδοχοι και αναγκάστηκε να πάρει το νόμο στα χέρια του, να αναβάλει την διαδικασία δημοπράτησης και να απειλήσει σχεδόν τους πάντες.
Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές αυτό γεγονός και καλούμε την δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά να αλλάξει συμπεριφορά γιατί η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Κύριε Δήμαρχε, οι πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι έχουν αναχθεί σε δημοτική δημοκρατική αρχή στο όνομα της δημοτικής σας πλειοψηφίας.