Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ - ΤΥΠΟΥ
Ο  . Ε .  Σ                                                                                                  Αριθ .Πρωτ. 28/02-07-2012
Κλεισθένους 17
Τ.Κ. 105-52                                                                                           
Αθήνα
                                                        
Σας γνωστοποιεί   ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων ( ΟΕΣ ) στις 25-06-2012 συνεδρίαση του ,  απεφάσισε να πραγματοποιήσει και να συνδιοργανώσει μια πολιτιστική ημερίδα   σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους ,και συγχρόνως το κάλεσμα  των Συλλόγων  για  την πραγματοποίηση μιας πολιτιστικής  Εκδήλωσης -Ημερίδας  στις  29-07-2012 στην θέση Σωτήρα(Ιερός Ναός Μεταμόρφωση του Σωτήρος) στο Δ.Δ. Ανατολική Φραγκίστα  του Δήμου Αγράφων .

Στόχος της Συνδιοργάνωσης της  κορυφαίας Πολιτιστικής ημερίδας   είναι : α)Η ανάδειξη  των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων που απαρτίζουν την ΟΕΣ, και αναδεικνύουν τα τοπικά ήθη και έθιμα  ,την λαϊκή παράδοση, ιστορικά στοιχεία για τις αρχαιότητες και  τα μοναστήρια , για τα πέτρινα τοξωτά  γεφύρια, Λαϊκή τέχνη , Λαϊκή Μουσική  και πολλές άλλες δραστηριότητες  των συλλόγων .β) Η Βράβευση   των παιδιών που εισήχθηκαν το έτος 2011  σε σχολές  της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ_ΤΕΙ) με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων  που  αποφοίτησαν από τα Λύκεια του Ν Ευρυτανίας. γ)Και συγχρόνως το κάλεσμα των όλων Ευρυτανισσών & Ευρυτάνων   στην κορυφαία αυτή εκδήλωση της ΟΕΣ.
Στην ημερίδα αυτή θα χαρούμε πολύ να βρεθούνε ανάμεσα μας  νέες και νέοι  Ευρυτάνες, που θα αναλάβουν σε λίγο τα ηνία των Διοικήσεων των Ευρυτανικών Συλλόγων και  θεωρούμε την  Νεολαία απαραίτητη  για την συνέχιση   της  ύπαρξης και της διατήρησης των πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας , καθώς και της ΟΕΣ  .
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για τις πολιτιστικές δραστηριότητες των Συλλόγων, Παρακαλούνται οι Σύλλογοι όπως επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Γραμματέα  της ΟΕΣ κ, Αγγελική Σκοτίδα στο  6973053859   ή να αποστείλουν mail. skotida_aggeliki@hotmail.com έως   23-07-2012   για να μας γνωρίσουν την συμμετοχή τους σε αυτή την εκδήλωση.
Επίσης προσκαλούνται οι μαθητές  όλων των Λυκείων   της  Ευρυτανίας που κατά το έτος 2011 εισήχθησαν  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ) να παρευρίσκονται  την προκαθορισμένη ώρα  στον Τόπο της εκδήλωσης για την παραλαβή των Επαίνων.
ΚΑΙ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 29-07-2012

Ακολουθεί  το Πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
08:00  - 10:30      Θεία Λειτουργία.
10:30   - 10:45     Προσέλευση Προσκεκλημένων.
10:45 -   11:15     Χαιρετισμοί .
                           ( Ο Κάθε ομιλητής  έχει στην διάθεση του   3΄λεπτά)
11:15 -  12:15      Παρουσίαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων   της ΟΕΣ.
12:15 – 12:30     Βράβευση   των παιδιών που εισήχθηκαν το     έτος 2011 σε σχολές  της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
12:30 – 12:45      Τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα.
13.00 -  17:00       Γλέντι με ντόπιους παραδοσιακούς καλλιτέχνες.
Υ Γ.      Eπισ ήμανση Παρακαλούνται οι ομιλητές  να τηρήσουν αυστηρά το χρονοδιάγραμμα.
 Για  οποιαδήποτε  διευκρίνιση  η πληροφορία  μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της ΟΕΣ κ Καρρά Λάμπρο.   

Με ιδιαίτερη τιμή

        Ο Πρόεδρος της ΟΕΣ                                                                     Η Γενική Γραμματέας