Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τεράστια χασισοφυτεία εντοπίστηκε στην Ευρυτανία




Τεράστια χασισοφυτεία εντόπισαν αστυνομικοί του Καρπενησίου σε αγροτοδασική περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.

101 δενδρύλλια χασίς καλλιεργούσαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις άνδρες, οι 2 εκ των οποίων (36 και 31 ετών αντίστοιχα) συνελήφθησαν ενώ αναζητείται ο ένας.
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: 

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Καρπενήσι Ευρυτανίας

Κατασχέθηκαν συνολικά – 101 – καλλιεργούμενα δενδρύλλια

Συνελήφθησαν, χθες (01-07-2012) το μεσημέρι στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές ακόμη ένας 36χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, οι αστυνομικοί εντόπισαν προ τετραημέρου σε δασική περιοχή του Καρπενησίου Ευρυτανίας, μία φυτεία αποτελούμενη συνολικά από (101) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης.

Ο χώρος της φυτείας άμεσα τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και χθες (01-07-2012) το μεσημέρι οι τρεις δράστες προσέγγισαν το σημείο και ένας από αυτούς εισήλθε εντός της φυτείας με σκοπό την περιποίησή της (πότισμα δενδρυλλίων κάνναβης).

Οι ενεδρεύοντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου επιχείρησαν να συλλάβουν τους δράστες, οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή και μετά από καταδίωξή τους συνελήφθη αρχικά ο 36χρονος και σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο 31χρονος συνεργός του.

Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, από τον χώρο της φυτείας (101) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,10μ έως 0,60μ καθώς και διάφορα σύνεργα ποτίσματος.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.
 lamiastar.gr