Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Mήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ




Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αυξήθηκαν κατά πολύ οι δυνάμεις μας, παρά την πρωτοφανή επίθεση διαστρέβλωσης, εκβιασμών και τρομοκρατίας. Η αύξηση αυτή αποτελεί  ανολοκλήρωτη νίκη του Ελληνικού λαού που δήλωσε την αντίθεσή του στον καταστροφικό κατήφορο των μνημονίων και προσφορά –όπλο στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί και θελήσει να διαπραγματευτεί πραγματικά με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο και τους τροϊκανούς. Δώσαμε έναν έντιμο και δύσκολο αγώνα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.
            Μεγάλο μέρος του κόσμου αντιστάθηκε στα ψεύτικα διλήμματα και πλασματικούς φόβους. Πείστηκε από το ρεαλιστικό πρόγραμμα  και την ειλικρίνειά μας και μας εμπιστεύτηκε. Τον ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να μην τον απογοητεύσουμε.
Δεν τα καταφέραμε να βγούμε πρώτο κόμμα ώστε να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της εξαθλίωσης του λαού μας. Θα είμαστε όμως παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα εμποδίσουμε την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την παραπέρα φτωχοποίηση του λαού μας.
Η ΝΔ χρησιμοποίησε και αξιοποίησε την ακροδεξιά φρασεολογία του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής αφού ενσωμάτωσε και τους εκφραστές αυτής της ιδεολογίας (Γεωργιάδης, Πλεύρης κλπ). Εξέφρασε σκοταδιστικές αντιλήψεις και ξέθαψε τα φοβικά σύνδρομα της παλαιοδεξιάς. Εκτιμούμε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει συνέχεια με κίνδυνο την οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας, τον διχασμό, την παραπέρα επιρροή της ακροδεξιάς ιδεολογίας και νομιμοποίηση των πρακτικών της Χρυσής Αυγής.   
Στον τόπο μας, την Ευρυτανία, ανάλογο είναι το προεκλογικό και το μετεκλογικό σκηνικό.
Δώσαμε μεγάλη μάχη με χτυπήματα κάτω από τη μέση και σκληρή προπαγάνδα ντόπιων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης. Καταφέραμε όμως να πλησιάσουμε μεγάλο μέρος συμπατριωτών μας, να κουβεντιάσουμε μαζί τους. Πολλοί πείστηκαν και μας στήριξαν αντιστεκόμενοι στις πιέσεις και την τρομοκρατία πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας και ξεπερνώντας την  συντηρητική παράδοση της περιοχής. Τους ευχαριστούμε πολύ. Καταφέραμε και εδώ να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και να έρθουμε δεύτεροι στο Νομό. Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ευρυτανίας.
Νοιώθουμε το βάρος της ευθύνης για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και υποσχόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διασώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από αυτά που θα αρχίσει να ξεπουλάει  και να περικόπτει η Κυβέρνηση που ο λαός, κάτω από την πίεση και την τρομοκρατία ντόπιων και ξένων συμφερόντων, επέλεξε.