Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣΗλίας ΔΚαρανίκας.τ. Βουλευτής Ευρυτανίας


Ηλίας Δ. Καρανίκας
τ. Βουλευτής Ευρυτανίας
----------------------------------

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 18-5-2012

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Με τιμήσατε και με εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας δύο φορές εκλέγοντάς με εκπρόσωπό σας στην ελληνική Βουλή. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό από καρδιάς.
Πιστεύω ότι στα τεσσεράμισι αυτά χρόνια που εκπροσωπούσα τους Ευρυτάνες και τις Ευρυτάνισσες στη Βουλή των Ελλήνων τίμησα το αξίωμα αυτό επάξια. Λειτούργησα ως εκπρόσωπος όλων, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και έκανα σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούσαν στον τόπο μας και τα προβλήματά του τόσο προς την κεντρική εξουσία όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στα χρόνια αυτά της εμπιστοσύνης ένιωθα τη στήριξή σας και συνεργάστηκα με όλους τους φορείς, επίσης χωρίς διακρίσεις, με υπηρεσιακούς παράγοντες. Πετύχαμε   να λύσουμε ή να δρομολογήσουμε την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που χρόνιζαν άλυτα  και κράτησαν την περιοχή μας δεκαετίες πίσω.
Θα επαναλάβω  ορισμένα από αυτά:
1.       Δρόμος Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο.
Δημοπράτηση και ανακήρυξη μειοδότη για την παράκαμψη Μάκρης-Μακρακώμης  (30,6 εκατ. Ευρώ).
Ολοκλήρωση μελετών ανατολικής πρόσβασης – Ε65 (10, 5 εκατ. Ευρώ).
2.       Απελευθέρωση καθεστώτος χρήσης Λίμνης Κρεμαστών και ολοκλήρωση Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών και της γύρω περιοχής (430.000 χιλ. Ευρώ).
3.       Έγκριση 5, 1 εκατ. Ευρώ για επέκταση νέας πτέρυγας και Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου με παράλληλη διατήρηση του αυτοδιοίκητου  του Νοσοκομείου.
4.        Τρία νέα ασθενοφόρα στο Δήμο Αγράφων για τη γρήγορη διακομιδή των ασθενών
5.       Διορισμός μόνιμου ειδικευμένου γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας.
6.       Πιλοτικό πρόγραμμα αιματολογικών εξετάσεων στα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας.
7.       Σύντομα με Προεδρικό Διάταγμα που ολοκληρώνεται τα Περιφερειακά Ιατρείας της Ευρυτανίας θα στελεχώνονται ΚΑΙ από οπλίτες γιατρούς.
8.       Σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο στα σχολεία στα χωριά Ραπτόπουλο, Κερασοχώρι, Βαλαώρα και υπάρχει δέσμευση ότι σύντομα θα συνδεθούν όλα τα σχολεία της Ευρυτανίας.
9.       Μειώθηκε ο απαραίτητος χρόνος παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στα βουνά της Ευρυτανίας από πέντε (5) σε τέσσερις (4) μήνες.
10.   Σε συνεργασία με την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, το Δήμο Αγράφων, το Υ.Υ.Κ.Α. προωθείται η λειτουργία παραρτήματος του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας στη Δυτική Ευρυτανία.
11.   Για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Αγράφων λειτούργησε το περασμένο καλοκαίρι Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Γρανίτσα Ευρυτανίας και προβλέπεται να επαναλειτουργήσει σε λίγες μέρες.
Σε αυτό το διάστημα, τη χειρότερη μεταπολεμική περίοδο για την Ελλάδα χρειάστηκε να πάρω αποφάσεις και να στηρίξω πολιτικές που καμία σχέση δεν είχαν με την πορεία μου ως γιατρός, με τον τρόπο που άσκησα το λειτούργημα αυτό και ακόμη περισσότερο με τις πεποιθήσεις μου, που ήταν για μένα στάση ζωής. Τις στήριξα, όχι από κομματικό πατριωτισμό,  αλλά ύστερα από πολύπλευρη ενημέρωση και γνώση και αποβλέποντας ξεκάθαρα στο να σταθεί η χώρα όρθια έστω και με απώλειες.
Μετά από τριανταπέντε χρόνια στην Ιατρική, δυστυχώς εγκάλεσαν κι εμένα μαζί με τους επαγγελματίες  της πολιτικής που ευθύνονται για το επίπεδο στο οποίο έχει πέσει η χώρα μας.
Εντούτοις, στις τελευταίες εκλογές αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για να έχω την ευκαιρία να κάνω απολογισμό της διετίας, να κριθώ από τους πατριώτες μου και να μην θεωρηθεί ότι αποφεύγω την κρίση τους φεύγοντας, όπως έκαναν αρκετοί άλλοι και μάλιστα με δεκαετίες σε θέσεις ευθύνης.
Στις επαναληπτικές εκλογές, όμως, και μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να μην είμαι ξανά υποψήφιος καθότι η ψήφος και η κρίση των συμπολιτών μου είναι ακόμα νωπή. Για την απόφασή μου αυτή, έχω ήδη ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα τα υπεύθυνα κομματικά όργανα και τον πρόεδρο του κινήματος.
 Ως γιατρός,  θα συνεχίσω να υπηρετώ τους συνανθρώπους μου και  θα είμαι πάντα παρών στους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης για μια καλύτερη Ευρυτανία, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο τ. Βουλευτής Ευρυτανίας

Ηλίας Καρανίκας