Επίτιμος δημότης του Βύρωνα ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε (98/2012) να ανακηρύξει επίτιμο δημότη τον Δήμαρχο της ιταλικής πόλης Cava dei Tirreni, Marco Galdi, σε ένδειξη αναγνώρισης της υποστήριξής του προς τη χώρα μας, αφού ήταν ο πρώτος που δώρισε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας, τονίζοντας ότι πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά της χώρας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, 9 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα. Σας περιμένουμε.
Ο Βύρωνας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην πόλη μας. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπειών της εκπαιδευτικής κοινότητας, φορέων της πόλης και πολλών πολιτών.
Δυναμικό «παρών» του Δήμου μας στην κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής
Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Βύρωνα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Μαρτίου οι Δήμαρχοι της Αττικής, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμος μας συμμετείχε και φέτος στην «Ώρα της Γης»
Στην «Ώρα της Γης» συμμετείχε για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Βύρωνα και κάλεσε τους δημότες να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα, το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30, στέλνοντας ένα μήνυμα συμμετοχής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.
Πασχαλινά δώρα από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Το κινητό παζάρι του «Χαμόγελου» έρχεται στη γειτονιά του Βύρωνα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι Δημαρχείου), τη Μεγάλη Πέμπτη, 12 Απριλίου. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, οι Βυρωνιώτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα πασχαλινά τους δώρα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του συλλόγου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου.
Έπεσε η αυλαία των «Πολιτιστικών Βραδιών 2012» της πόλης μας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος το χειμώνα οι «Πολιτιστικές Βραδιές» στο Δήμο Βύρωνα. Ελληνικός κινηματογράφος, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις αγκαλιάστηκαν από το κοινό και απέσπασαν το χειροκρότημά του, από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Μαρτίου.
Σπάνιες εκδόσεις στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη
Με σημαντικότατες εκδόσεις και πλήθος βιβλίων εμπλουτίστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Τα νέα αποκτήματα της Βιβλιοθήκης συμπεριλαμβάνουν ελληνική και ξένη λογοτεχνία, λεξικά της ελληνικής γλώσσας, εκδόσεις για την Ιστορία της Τέχνης και την Υγεία, βιογραφίες Ελλήνων λογοτεχνών, εγκυκλοπαίδειες, λευκώματα και άλλα.
«Βιβλιοπαρουσίαση» αφιερωμένη στο χορό στο Ντάνκαν
Τη «Βιβλιοπαρουσίαση», μία εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίων που σχετίζονται με το χορό, φιλοξένησε το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν», την Κυριακή 1 Απριλίου, στο πλαίσιο των δράσεών του για την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών του χορού.
Ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Εξαιρετική ανταπόκριση βρίσκει το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας, το οποίο προσφέρει, κάθε Σαββατοκύριακο, στους μικρούς Βυρωνιώτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δράσεις, να παίξουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με μάθημα κηπουρικής και μία παράσταση με τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη.
Ο Βύρωνας στο κέντρο της Ευρώπης
Αντιπροσωπείες σχολείων από τη Γερμανία, τη Φιλανδία και την Τσεχία υποδέχτηκαν στις 27 Μαρτίου,  το 5ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας και ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius.
Σεμινάρια «Πρώτων Βοηθειών» στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας
Μαθήματα «πρώτων βοηθειών» πήραν οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, στο πλαίσιο σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Παιδαγωγικού των Παιδικών Σταθμών.
Στην Εργάνη Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητής Βύρωνα σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και το Δήμο Βύρωνα, το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Εργάνης.
Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου στο Πικ-Νικ
Πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 11 Μαρτίου, τα «εγκαίνια» του ανανεωμένου χώρου του Πικ-Νικ με τον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου, που διοργάνωσε η «Νίκη Βύρωνα», σε συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα.
Χωρίς προβλήματα οι παραδόσεις πατάτας
Παραδόθηκαν στις 11 και 18 Μαρτίου οι δύο πρώτες παραγγελίες πατάτας, στους συνολικά 2.550 δικαιούχους. Οι 78 τόνοι πατάτας παραδόθηκαν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις χάρη στη μέριμνα και τον προγραμματισμό του Δήμου που φρόντισε για την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, οι οποίοι προμηθεύτηκαν το προϊόν με βάση τον αύξοντα αριθμό της παραγγελίας τους.
Χωρίς προβλήματα και η πρώτη διανομή λαδιού
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου η διανομή ελαιολάδου στους 1.500 δικαιούχους. Η διανομή πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, αφού ο Δήμος οργάνωσε τη διαδικασία παραλαβής σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό της αίτησης παραγγελίας και ενημέρωσε σχετικά τους ενδιαφερόμενους.
Χρηστικά
© 2005-12 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ.info@dimosbyrona.gr
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε