Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Την Κυριακή 29 Απριλίου καθαρίζουμε και εμείς τη γειτονιά μας



Στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού “Let’s do it Greece” συμμετέχει ο Δήμος Βύρωνα, στηρίζοντας την εθελοντική δράση που έχει στόχο να κάνει πράξη το μήνυμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα». Στις 29 Απριλίου, στις 10 το πρωί, δίνουμε ραντεβού και καθαρίζουμε 7 σημεία σε όλη την πόλη. Τα σημεία είναι η πλατεία Τσιρακοπούλου, η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο), το πάρκο Αγίας Τριάδας, το πάρκο Μυρρακτής, το πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι Δημαρχείου), η πεζογέφυρα Καρέα και η πλατεία Νικολαΐδη.

3ο Φεστιβάλ εθελοντικών ομάδων στην πόλη μας
Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης και Διάσωσης, το οποίο διοργανώνουν οι Εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Δήμου Βύρωνα.
Επίτιμος Δημότης Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi
Επίτιμος δημότης του Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Δήμαρχος της ιταλικής πόλης Cava de Tirreni, Marco Galdi, ο οποίος ήταν ο πρώτος που προσέφερε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας, αναφερόμενος παράλληλα στη σημαντική προσφορά της χώρας μας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Την Ημέρα Φιλελληνισμού και το μεγάλο φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα τίμησε η πόλη μας
Την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, αλλά και την 188η επέτειο θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, τίμησε την Πέμπτη 19 Απριλίου η πόλη μας, αποτίοντας φόρο τιμής στον μεγάλο φιλέλληνα του οποίου φέρει το όνομα.
Ξεκινά το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ
Την Τετάρτη 2 Μαΐου ξεκινά το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 του μήνα.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα (Αιγιαλείας 33α και Π. Π. Γερμανού).

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, το οποίο έχει τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα», πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαΐου αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης, με στόχο να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος για παιδιά στην πόλη μας. 
Το Modul dance project στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν
Με αφετηρία το μότο «κάτι που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας», 18 ευρωπαϊκά κέντρα χορού συσπειρώνονται για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το Modul dance, ένα πρόγραμμα έρευνας, δημιουργίας και προώθησης του χορού και των καλλιτεχνών του χορού. Το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας και Ραΰμόνδου Ντάνκαν» μετατράπηκε, από τις 2 μέχρι τις 22 Απριλίου, σε μια κυψέλη εργασίας για πέντε καλλιτέχνες του προγράμματος: τον Marco Morau, τον Pablo Gisbert, τον Γιάννη Μανταφούνη, την May Zahry και την Helena Franzen.
Δωρεάν εμβολιασμοί για τα ανασφάλιστα παιδιά του Βύρωνα
Δωρεάν εμβολιασμούς όλων των ανασφάλιστων παιδιών Ελλήνων και μεταναστών του Δήμου μας, διοργανώνει στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς προς τους δημότες, ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΣΥ και την Κοινωφελή μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αποστολή Άνθρωπος».
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης «Κάνουν μια ευχή» για τα παιδιά
Σε ένα πρόγραμμα του Make a Wish (Κάνε μια Eυχή Ελλάδας) συμμετέχουν για πρώτη φορά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Βύρωνα, με στόχο να κάνουν πράξη τις ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες αλλά και να ενισχύσουν τον αγώνα τους για ζωή, χαρά και ελπίδα.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Βύρωνα
Το ενδιαφέρον των παιδιών και την αυξημένη συμμετοχή τους κέρδισε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που υλοποίησε ο Δήμος Βύρωνα. Για τρεις μήνες οι μικροί Βυρωνιώτες είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν δωρεάν με ποικίλες αθλητικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις. Το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Απριλίου, με ένα μάθημα κηπουρικής και μια παράσταση Καραγκιόζη.
© 2005-12 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ.info@dimosbyrona.gr
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.