Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ρόδος: Από τον Ιούλιο οι ιδιώτες στην Καθαριότητα


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για το διεθνή διαγωνισμό που θα αναθέσει το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτη του 35% του νησιού, και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις ή άλλες επιπλοκές στην διαδικασία, θα αναλάβει από το μήνα Ιούλιο. Αυτό τόνισε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες για την εικόνα της πόλης ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών, όπου και δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την αλλαγή της εικόνας αυτής.

Ο Στ. Κουσουρνάς, αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την εικόνα της πόλης το τριήμερο που προηγήθηκε (σ.σ.: της Αποκριάς) και υπογράμμισε ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί, αφού τίθεται σε εφαρμογή η 24ωρη απασχόληση των υπαλλήλων. Στο ίδιο πλαίσιο επισπεύδεται η διαδικασία για την πρόσληψη των 50 ατόμων, οι οποίοι με δίμηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν κυρίως στην καθαριότητα της πόλης, αλλά και οι διαδικασίες για την πρόσληψη 135 εποχικών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ακόμη θέματα συντήρησης των οχημάτων, ενώ ο δήμαρχος εντόπισε σε προβλήματα που αφορούν τη σάρωση, αλλά και τα ογκώδη υλικά τα οποία αφήνονται στους δρόμους.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξαν και εντάσεις, ενώ το Σωματείο των Εργαζομένων έθεσε θέματα οικονομικά, αλλά και ασφάλειας και υγιεινής. Ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν πρέπει να απογοητεύουμε τον κόσμο και ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εργάζονται όσο πρέπει. Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας Δημήτρης Καρατζιάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα τροχαίου υλικού Τσαμπίκος Τσακίρης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης, o γενικός γραμματέας του δήμου Παύλος Τσίπρας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων.
http://aftodioikisi.gr