Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τοποθετήθηκε δημοτικός ταμίας στα Άγραφα

Στην τοποθέτηση δημοτικού ταμία προχώρησε ο δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης.
Έτσι απο αρχές του έτους ταµίας του Δήµου Αγράφων,ορίζεται  η Βλάχου Διαµάντω του Συµεών με αναπληρωτή τον Θεοδώρου Χριστόφορο του Τιµολέων
2. Εισπράκτορες του Δήµου ορίζονται οι
1. Πεσλής Δηµήτριος του Βασιλείου
2. Τσιγαρίδα Καλλιόπη του Εµµανουήλ
3. Στούµπος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
4. Συγκελοπούλου Μαρία του Γεωργίου

Υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δημοτικού Ταμία
Προΐσταται της Ταμειακής Υπηρε­σίας, είναι υπεύθυνος, σύμφωνα με το νόμο για την ομαλή λειτουργία του Τμήματος και επέχει θέση Δημόσιου Υπολόγου.
Ο Δημοτικός Ταμίας με την προσωπική ευθύνη διεξά­γει μαζί με τα ειδικά οριζόμενο διαχειριστή , την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, όπως ορί­ζουν οι διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και οι διατάξεις περί Οικονομικής Διοικήσεως και Λογιστι­κού των Δήμων.
Για την είσπραξη των εσόδων του Δήμου εφαρμόζο­νται οι ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις σχετι­κά με την είσπραξη των Δημοσίων Εσόδων και των Εσό­δων των ΟΤΑ, τα δε ταμειακά όργανα είναι προσωπικά υπεύθυνα για την εφαρμογή τους.
Ο Δημοτικός Ταμίας εισπράττει ο ίδιος όλα τα έσοδα του Δήμου που προβλέπονται από τον ετήσιο προϋπολο­γισμό ως και όσα προβλέπονται από ειδικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τρέχουσας ή παρελθούσης χρήσης, εφόσον δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Εισπράττει ακόμη υπέρ τρίτων κάθε έσοδο, εφόσον η είσπραξή του ανατίθεται νόμιμα στο Δήμο.
Εξοφλεί τα χρηματικά εντάλματα μέσα στα όρια του προϋπολογισμού και των συναφών αποφάσεων του Δη­μοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Ασκεί ή εντέλλεται τη λήψη όλων των αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών του Δήμου, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων και εισηγείται μέ­τρα για την είσπραξη των εσόδων.
Εποπτεύει την υπηρεσία της είσπραξης και μεριμνά, ώστε η είσπραξη των εσόδων καθώς και κάθε σχετική προς τούτο ενέργεια να συντελείται μέσα στις νόμιμες προθεσμίες.
Υποβάλλει κάθε μήνα στον Δήμαρχο και τη Δημαρ­χιακή Επιτροπή, λογαριασμό των εσόδων και εξόδων που πραγματοποιήθηκαν στον προηγούμενο μήνα για ενημέ­ρωση και έλεγχο
Δίνει λόγο για τον ίδιο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. σύμ­φωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Ο Δημοτικός Ταμίας δεν έχει δικαίωμα να κρατά στο Ταμείο περισσότερο από ένα δωδεκατημόριο των εξόδων, που είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό του Δή­μου. Τα υπόλοιπα χρήματα καταθέτει εντόκως και σε λο­γαριασμό όψεως σε πιστωτικό ίδρυμα ή σε Τράπεζα που καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ελέγχει και επαληθεύει τις εισαγόμενες εισπράξεις σε συνάρτηση με τα συνοδεύοντα αυτές παραστατικά στοιχεία.
Ελέγχει, βοηθούμενος από τους αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας με δική του προσωπική ευθύνη τη νο­μιμότητα και εγκυρότητα των εκτελούμενων δαπανών και προβαίνει στην πληρωμή των δικαιούχων.
Ο Δημοτικός Ταμίας, με προσωπική του ευθύνη, ενερ­γεί τις χρηματικές δοσοληψίες μέσω του τραπεζικού συ­στήματος, χειριζόμενος προσωπικά τα μπλόκ γραμμα­τίων και επιταγών που είναι χρεωμένος γι' αυτό το σκοπό.
Στο τέλος κάθε οικονομικής χρήσεως, υποβάλλει τον ετήσιο απολογισμό εσόδων-εξόδων του Δήμου στη Δη­μαρχιακή Επιτροπή, για τις παραπέρα διαδικασίες προε­λέγχου του και εισαγωγής του στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.
Εκδίδει προσκλήσεις, ειδοποιήσεις και άλλες ενημε­ρωτικές πράξεις σχετικά με τις οφειλές των υπόχρεων και φροντίζει για την επίδοσή τους κατά τα νομίμως και από τον παρόντα Οργανισμό προβλεπόμενα. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/