Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινάει το διάλογο με τους πολίτες ο Δήμαρχος Βύρωνα, σε κάθε γειτονιά της πόλης

Πρόσκληση σε όλους τους Βυρωνιώτες απευθύνει ο Δήμαρχος της πόλης μας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να συζητήσουν για τα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου, το Πρόγραμμα «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πόλιτών» που αποτελείται από 8 δημόσιες συναντήσεις και τρεις θεματικές ενότητες. Στη διάρκεια των θεματικών πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ οι 8 συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ισάριθμες γειτονιές της πόλης μας.
Διαβάστε περισσότερα
«Όχι» στο χαράτσι της ΔΕΗ από το Δήμο Βύρωνα – Στο πλευρό όσων αδυνατούν να πληρώσουν


Πρωτοβουλίες σε κάθε επίπεδο αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς κατά του τέλους ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βύρωνα σε συνεργασία με το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε κατάθεση εξωδίκων και υπομνήματα στον Εισαγγελέα, τονίζοντας την αδικία της διακοπής του ρεύματος σε αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να το πληρώσουν αλλά και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Η εν λόγω κίνηση αφορά σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα
Υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Recycling Projects»
Την πρωτοβουλία του MediterraneanCollege για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «RecyclingProjects», αγκάλιασε ο Δήμος Βύρωνα, στηρίζοντας μια ακόμα δράση που αφορά στην ανακύκλωση.

Η Σχολή Μηχανικών του MediterraneanCollege, αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ανοικτής δράσης για την ανακύκλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων, στους οποίους απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, χρησιμοποιώντας δημιουργικά, ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών.
Η ανακύκλωση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα
Το ντοκιμαντέρ «Πρώτη Ύλη» (Raw Material) του Χρήστου Καρακέπελη, με θέμα την ανακύκλωση μετάλλου, θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.

Η προβολή θα γίνει στις 18:30 στο θέατρο του σχολείου, «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής που πραγματοποιείται στο σχολείο για 4η συνεχή χρονιά. Μετά την προβολή, οι μαθητές θα συνομιλήσουν με τους δημιουργούς, τους γονείς και τους εκπροσώπους του Δήμου για το θέμα του ντοκιμαντέρ.
Διαβάστε περισσότερα
Τη «Χάρτα Ισότητας των Φύλων» υπέγραψε ο Δήμος Βύρωνα
Την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» υπέγραψε ο Δήμος Βύρωνα. Η τελετή υπογραφής της Χάρτας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, και τον Δήμο μας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων, Μπέττυ Μπαστέα.

Οι 126 συνολικά Δήμοι που την υπέγραψαν, ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές των Δήμων.
Ημερίδα «Πράσινη Πόλη – Green City» στον Βύρωνα
Ημερίδα με θέμα "Πράσινη Πόλη - Green City" πραγματοποιούν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο Δήμος Βύρωνα και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο δημοτικό κινηματογράφο "Νέα Ελβετία".

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών γύρω από τις ήπιες μορφές ενέργειας, την ανακύκλωση, καθώς και τη δημιουργία συνθηκών πράσινης ανάπτυξης και βιοκλιματικής κατοικίας. 
Διαβάστε περισσότερα
© 2005-11 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ. info@dimosbyrona.gr