Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στυλιανό Στεφανίδη για τις έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έστειλε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας»

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει:
Η προσωρινή επάνδρωση του κλιμακίου κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο με άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, υπήρξε καταλυτική και συντέλεσε τα μέγιστα στην πρόληψη και προστασία της δασώδους αυτής περιοχής κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Οι άμεσες παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Νέο Αργύρι, στην Κάτω Ποταμιά κλπ. υπήρξαν σωτήριες και είχαν ως αποτέλεσμα να διαφυλαχθεί ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου. Για τον λόγο αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τόσο εσάς προσωπικά για την συμβολή σας στην αποστολή του Κλιμακίου όσο και τους άντρες που το στελέχωσαν για την προθυμία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.
Εντούτοις, και καθώς απέδειξε η πραγματικότητα είναι αναγκαίες οι απαραίτητες κινήσεις για την μόνιμη εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία απέχει πολύ από το Καρπενήσι και τα πυροσβεστικά οχήματα καθυστερούν σημαντικά μέχρι να προσεγγίσουν την περιοχή των συμβάντων.
Οι συνθήκες επιδεινώνονται ιδιαίτερα το καλοκαίρι και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών, οι οποίες λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους, της πυκνής βλάστησης και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το πλησιέστερο Πυροσβεστικό Τμήμα μπορούν να λάβουν μεγάλη έκταση αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα.
Κλείνοντας την επιστολή του ο Ευρυτάνας Βουλευτής επισήμανε ότι στα πλαίσια της επικείμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής τον προσεχή Οκτώβριο είναι ανάγκη να εξεταστεί η μόνιμη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, ενώ στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, να μετατραπεί σε κλιμάκιο τουλάχιστον Γ΄ Τάξεως. Ο τρόπος αυτός είναι ο μόνος να προληφθεί η εκδήλωση οποιουδήποτε συμβάντος που θα μπορούσε να καταστεί ανεξέλεγκτο και καταστροφικό για τον τόπο.