Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Aπεργιακό "τσουνάμι" αύριο σε ολόκληρη την χώρα

"Νεκρώνουν" τα πάντα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
«Κατεβάζουν ρολά» αύριο τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των δύο συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις σχεδιάζει και το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που δίνει ραντεβού για τις 7 το πρωί της ίδιας μέρας στο Σύνταγμα.
Στη γενική απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και η ΟΤΟΕ ενώ θα απεργήσουν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν εν τω μεταξύ τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, ύστερα από τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, καλώντας τα μέλη τους να δώσουν το παρών στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα προαναγγέλλουν νέα απεργιακή κινητοποίηση και παρουσία στο Σύνταγμα την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία και συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης.
Στην απεργία συμμετέχει και ο εμπορικός κόσμος της χώρας έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Ετσι όλα τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν αύριο κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com