Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Συγχωνεύσεις – υποβιβασμοί - καταργήσεις Σχολικών ΜονάδωνΑνακοινώθηκαν την Κυριακή 13-3-2011 από το Υπουργείο Παιδείας οι συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί και καταργήσεις των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Επακόλουθο η μείωση μεγάλου αριθμού οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού που θα έχει ως συνέπεια τον περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων σε κάποιους νομούς, του αριθμού των αποσπάσεων και των μόνιμων διορισμών.
Στην Ευρυτανία καταργήθηκε το 12,5% των Δημοτικών Σχολείων με αποτέλεσμα να χαθούν 6 οργανικές θέσεις δασκάλων. Συγκεκριμένα, καταργήθηκαν τα Δημ. Σχολεία Κέδρων, Νέου Αργυρίου και Τοπολιάνων τα οποία συγχωνεύτηκαν με τα Δημ. Σχολεία Ραπτοπούλου, Δαφνούλας και Καστρακίου αντίστοιχα. Η κατάργησή τους έγινε με μοναδικό κριτήριο οικονομικούς και μόνο λόγους. Κανένα παιδαγωγικό όφελος για τους μικρούς μαθητές αφού δε μετακινούνται σε κάποιο πολυδύναμο 6/θ ή 12/θ σχολείο, ώστε να ωφεληθούν από τη διδασκαλία, στο πρωινό τμήμα, των Αγγλικών, 2ης Ξένης Γλώσσας, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής κ.ά. Το 1/θ Νέου Αργυρίου συγχωνεύεται με το 1/θ Δαφνούλας και το 1/θ Τοπολιάνων με το 1/θ Καστρακίου. Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργούνται δύο 1/θ με πολλούς μαθητές το καθένα, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Για ποια ποιοτική παροχή εκπαίδευσης των μικρών μαθητών συζητάμε; Συγχωνεύεται επίσης το 1/θ Κέδρων με το 2/θ Ραπτοπούλου. Οι μαθητές καθημερινά πρέπει να μετακινούνται σε μια απόσταση αρκετά μεγάλη και δύσκολη, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.
Με περικοπές σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν δημόσια, υψηλής ποιότητας, παιδεία.http://evrytanikospalmos.blogspot.com/