Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΚΚΕ-Κ.Ο.Ευρυτανίας:Δεν θα επιτρέψουμε να γεμίσει η Ευρυτανία Ανεμογεννήτριες εκτρώματα

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη ασύδοτη αδειοδότηση αιολικών πάρκων στον νομό μας αφού μετά τις 9 άδειες αιολικών που είχε χορηγήσει η ΡΑΕ μέχρι τον Ιούλη του 2010 και βρίσκονται στον Δήμου Καρπενησίου χορήγησε ακόμα δύο το 2011, οι οποίες βρίσκονται στις θέσεις Κόμπολος και Γάβραινα, και επιπλέον 32 άδειες για μικρά υδροηλεκτρικά στην Ευρυτανία, τα μισά εκ των οποίων στο Δήμο μας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ για τις εξελίξεις αυτές. Το νέο στοιχείο που εξηγεί την ένοχη σιωπή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΣΥ, αλλά και τη στάση της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας, είναι η κομβική σημασία που αποκτούν οι ορεινοί μας όγκοι στο σχεδιασμό των μονοπωλίων και της «απελευθερωμένης» αγοράς ενέργειας.
Για αυτό άλλωστε αυξάνει και το ενδιαφέρον από μεγάλους ομίλους για αιολικά στην Ευρυτανία.
Η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. για να τη στήριξη της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε βάρος του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος.
Για αυτό και η προκλητική στήριξη των αιολικών, τα Fast truck, η απλόχερη κρατική χρηματοδότηση. Οι ΑΠΕ σχετίζονται άμεσα με την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας. Για αυτό και το αυξημένο τέλος ΑΠΕ στο λογαριασμό, οι συνεχείς ανατιμήσεις του ρεύματος, η πανάκριβη τιμή που λαμβάνουν οι επιχειρηματίες των ΑΠΕ για το ρεύμα είναι η «προίκα» που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός ώστε οι ντόπιοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι να μπουν με διασφαλισμένα κέρδη στην αγορά.
Λύση που ....να εξασφαλίζει ρεύμα φτηνό για το λαό, με αξιοποίηση των εγχώριων πηγών, με προσανατολισμό στην εξοικονόμηση ενέργειας και σεβασμό του περιβάλλοντος υπάρχει μόνο σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Προϋποθέτει να γίνει ο τομέας της ενέργειας δημόσια – λαϊκή περιουσία. Να αναπτύσσεται με κριτήριο της λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Mόνο σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να γίνει και ορθολογική αξιοποίηση των ΑΠΕ σε αυστηρά συγκεκριμένες χωροταξικά βιομηχανικές ζώνες. Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Ευρυτανίας, να αντισταθούν, να βάλουν φραγμό στο ξεπούλημα των ορεινών όγκων και των υδάτινων πόρων. Να ματαιώσουν το επιχειρούμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Να τιμωρήσουν τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντά τους.
Να διεκδικήσουν:
Ø Καμία ανεμογεννήτρια-έκτρωμα βουνά της Ευρυτανίας.
Ø Όχι στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της αγοράς ενέργειας - Ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας με κεντρικό ενεργειακό σχεδιασμό.
Ø Όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη συνδιαχείρηση του Αιγαίου - Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς οφελος του λαούhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/