Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μελβούρνη

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μελβούρνη

Πλήθος ομογενών σε μια μεγαλοπρεπή παρέλαση(φωτογραφίες) Ο ελληνισμός της Μελβούρνης γιόρτασε και φέτος ενωμένος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης (Shrine of Remembrance) με μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και μεγαλειώδης παρέλαση με την μεγαλύτερη προσέλευση των Ελλήνων ομογενών των τελευταίων χρόνων.
H Μελβούρνη, μητρόπολη του ελληνισμού της Αυστραλίας, ντύθηκε στα γαλανόλευκα και ο ελληνισμός συγκεντρώθηκε στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της πόλης για να αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους που θυσιάστηκαν για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό. Στον ενωτικό εορτασμό έλαβαν μέρος δεκάδες σχολεία, εθνικοτοπικοί και άλλοι φορείς της ομογένειας οι εθνικοθρησκευτικές αρχές μας, μέλη της πολιτειακής και της κοινοπολιτειακής κυβέρνησης και διακομματική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα.Όλοι τουςχειροκρότησαν τα νιάτα που παρέλασαν με υπερηφάνεια και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.
Ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Νικολόπουλος, δήλωσε ότι «ο ελληνισμός της Μελβούρνης διατηρεί την μακρά παράδοση του ενωτικού εορτασμού της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας και ευχαρίστησε τις αρχές και τους φορείς για τη συμβολή τους στη διατήρηση του ενιαίου εορτασμού».
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες
απο την παρέλαση και απο την αντιπροσωπεία των τριών βουλευτών, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου ,κ. Ηλία Καρανίκα(βουλευτής Ευρυτανίας (ΠΑΣΟΚ),κ. Μάριο Σαλμάς( βουλευτή Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ΝΔ), και Ιωάννη Ζιώγα, (βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης (ΚΚΕ) ....

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη οικογένεια του πατριώτη και Πρασιώτη Χρήστου -Φωτεινής Πότσιου για τις φωτογραφίες.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/