Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι υπάλληλοι στις περιφέρειες θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα έσοδα που δεν εισπράττουν

Τα πάνω κάτω έρχονται με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, καθώς σύμφωνα με αυτή τα στελέχη των περιφερειών θα βάζουν από την τσέπη τους τα χρήματα που είτε από αμέλεια, δόλο ή αδράνεια δεν εισπράττουν τα νόμιμα βεβαιωθέντα ποσά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος που εστάλη προς όλες τις περιφέρειες της χώρας, σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδράνεια στην είσπραξη των εσόδων ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα για την είσπραξή τους και να παραπέμψουν τους αρμόδιους καταλογίζοντάς τους το ποσό της θετικής ζημιάς που προξενήθηκε. Την ίδια ώρα, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιεί ελέγχους για την κανονική είσπραξη των εσόδων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των νομικών τους προσώπων. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος τα όργανα των περιφερειών είναι υπεύθυνα για την άμεση κατάρτιση των προϋπολογισμών οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα "σφιχτοί". Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι στόχοι για την κατάρτιση των προϋπολογισμών για το 2011 είναι οι εξής:

- Η εναρμόνισή τους προς τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού 2011 και ιδίως μείωση των καταναλωτικών δαπανών κατά 10% τουλάχιστον.
- Η συγκράτηση των δαπανών και η ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων.
- Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημοσιονομικής διαχείρισης με όσο το δυνατό μικρότερη δέσμευση οικονομικών πόρων.
- Η περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και η επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης με στόχο τη μείωση του ελλείμματος του κράτους.
Στον προϋπολογισμό σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει να αναφέρονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα της περιφέρειας, καθώς πλέον απαγορεύεται από τον νόμο η κατάρτιση ελλειμματικού προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άλλη εγκύκλιο θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στις αποδοχές των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης φέρνουν οι μετατάξεις που έγιναν λόγω του Προγράμματος Καλλικράτη. Στην πλειοψηφία των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν οι αναπροσαρμογές αυτές αφορούν σε αυξήσεις αποδοχών όπως προκύπτει από σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.
newsit.grhttp://www.lamiastar.gr/