Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο άντρας που θα παντρευτώ...


Ο άντρας που θα παντρευτώ...

24/1/2011 12:30:00 πμ









Πατήστε για μεγέθυνση

Οι γυναίκες της Αυστραλίας θέλουν να δουλεύουν λιγότερο και να παντρευτούν άντρα με «γερό» πορτοφόλι. Αυτά τουλάχιστον είναι τα συμπεράσματα μελετών που διεξήχθησαν πρόσφατα η μία από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών της χώρας και η άλλη από το London School of Economics.

Στη μελέτη του Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών έλαβαν μέρος περισσότερες από 10.000 γυναίκες. Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει ότι μόνο ένα 15% των μητέρων που έλαβαν μέρος είχαν την οικονομική δυνατότητα να αφήσουν τη δουλειά τους, προκειμένου να αφοσιωθούν στην ανατροφή των παιδιών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα 2/3 των γυναικών που είχαν παιδιά ηλικίας 4-8 χρόνων και εργάζονταν, ανέφεραν ότι το εβδομαδιαίο ωράριό τους ήταν 20 έως 30 ώρες και δήλωσαν ότι αν η οικονομική τους κατάσταση τους το επέτρεπε και αν ο σύζυγός τους κέρδιζε αρκετά χρήματα για να ζουν άνετα, θα προτιμούσαν να μείνουν σπίτι και θα επέλεγαν τον ρόλο της μητέρας και της συζύγου αποκλειστικά. Στην πλειονότητά τους οι γυναίκες αυτές ανέφεραν ότι νιώθουν ενοχές γιατί πολλές φορές πιστεύουν ότι δεν καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ως μητέρες.

Την ίδια στιγμή μια ακόμη βρετανική μελέτη στην οποία έλαβαν μέρος 922 γυναίκες από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία αποκαλύπτει ότι το «γερό» πορτοφόλι του συζύγου παραμένει ακόμη και σήμερα μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση… γάμου.

Η νέα αυτή μελέτη του London School of Economics δείχνει πως τη δεκαετία του 1990 το 40% των γυναικών που παντρεύτηκαν επέλεξαν πλούσιο σύζυγο, ενώ στη δεκαετία του 1940 το ανάλογο ποσοστό κυμαινόταν μόλις στο 20%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πλειονότητα των γυναικών που έλαβαν μέρος, συνεχίζουν να θέλουν από τη ζωή τους το ίδιο ακριβώς πράγμα που επιζητούσαν οι προηγούμενες γενιές δηλαδή έναν πλούσιο σύζυγο http://www.real.gr