Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια σε όλη την Ευρυτανία. Ανήμερα της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης , σε όλα τα χωριά του τόπου μας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργιάς, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, του Βουλευτή Ηλία Καρανίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά και άλλων εκπροσώπων και αρχών του τόπου όπως και πλήθος Ευρυτάνων έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο Καρπενησίου.
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στην Γέφυρα Επισκοπής η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων της Λίμνης Κρεμαστών. Στην τελετή παραβρέθηκαν Ιερείς των παραλίμνιων χωριών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου κ.κ. Α. Κούρος και Κ. Παπαθανάσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Νίκος Φούκας και Δημ. Βελατέτης, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων και Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Ποιότητας ζωής κ. Βάσω Φεγγούλη, οι Πρόεδροι των χωριών Χαράστης, Επισκοπής, Χούνης, Παλαιοχωρίου και Ψηλοβράχου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισκοπής Φίλλιπος Μουτόπουλος και πλήθος κόσμου.
Μετά τις ευχές των Ιερέων και την ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης (Το Σταυρό τον έπιασε ο Ψαράς Κώστας Σερπάνος που ήταν με την βάρκα του κάτω από την Γέφυρα), ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και κέρασμα γλυκού και τσίπουρου σε όλους.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/