Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή οι ελλείψεις αγροτικών γιατρών


Στη Βουλή οι ελλείψεις αγροτικών γιατρών
Συντάχθηκε απο τον/την Δώρα Γεωργούλα

Ερώτηση τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με τις ελλείψεις των αγροτικών γιατρών που παρατηρούνται στην Περιφέρεια Στερεάς, κατέθεσε η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Σε μεγάλη ανασφάλεια ζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, λόγω της σοβαρής έλλειψης Αγροτικών Ιατρών, ιδίως σε περιοχές λιγότερο προσβάσιμες καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του εκάστοτε νομού. Η κατάσταση σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας είναι πλέον τραγική. Ο χώρος της υγείας στη Στερεά Ελλάδα υπολειτουργεί και για τους λόγους αυτούς ούτε οι αγροτικοί γιατροί δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να υπηρετήσουν σε πολλές αγροτικές περιοχές. Οι πολίτες αυτών των περιοχών αισθάνονται πολίτες δευτέρας κατηγορίας καθώς δεν μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα με άλλους πολίτες μεγάλων αστικών κέντρων το υπέρτατο αγαθό της υγείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά.

Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

2. Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας πολλών σημαντικών περιοχών με αγροτικούς ιατρούς, δίνοντας επιπλέον κίνητρα σε αυτούς http://www.lamiastar.gr