Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ


Η κοπή πίτας του Συλλόγου Αγραφιωτών Ευρυτανίας ¨Τ΄Αγραφα¨ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαριου στα ανακαινισμένα γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα. Πλήθος Αγραφιωτών , Ευρυτάνων και φίλων των Αγράφων παρέστησαν κατακλύζοντας το ρετιρέ του Συλλόγου . Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν και οι :Πατέρας Σωτήριος Σαλαμάρας ,Θεόδωρος Μπαμπαλής – Αρχηγός μειοψηφίας Δήμου Αγράφων , Δημήτριος Τσιώλης – πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων, Κώστας Παπαδόπουλος – πρόεδρος Πανευρυτανικής Ένωσης ,Λιάσκος Ηλίας – αντιπόεδρος Πανευρυτανικής ένωσης, Σταμάτης Θανάσης – Ταμίας Πανευρυτανικής ένωσης , Κώστας Τσιώλης – πρόεδρος Συλλόγου Μεγ . Βραγγιανών .

Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Σωτήριος και στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Έλλη Γατή μαζί με το ΔΣ του συλλόγου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε για το νέο έτος, παρουσίασε τη μέχρι τώρα πορεία του Συλλόγου και μίλησε για άμμεσους αλλά και έμμεσους στόχους. Στα πλαίσια της ομιλίας της , αναφέρθηκε και σε θέμα σχετικά με την αίτηση που έκανε ο Σύλλογος προς το πρώην δημοτικο συμβούλιο Αγράφων για την παραχώρηση του επάνω ορόφου του παλιού Δημαρχείου στο Σύλλογο ώστε να δημιουργηθεί λαογραφικό ιστορικό «ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΑΦΩΝ».
Αναφέρθηκε και στην δεσμευτική απάντηση που έλαβε ο Σύλλογος από το Συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μπούρα , με την οποία το πρώην δημοτικό συμβούλιο συμφωνεί ομόφωνα και καταθέτει μάλιστα πρόταση προς το επόμενο δημοτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Τάτση.

Τέλος κάλεσε ανοιχτά τα μέλη του συλλόγου να συμβάλλουν όχι μόνο στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του , αλλά και μέσα από το Σύλλογο να εκφράζουν τα προβλήματα του τόπου μας καθώς και τρόπους διεκδίκησής τους, τονίζοντας έτσι την αλλαγή που επέρχεται στους ρόλους τον Συλλόγων λόγω της διασποράς με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επίσημοι προσκεκλημένοι κι έπειτα η πίτα μοιράστηκε σε χαρούμενη ατμόσφαιρα . Το φλουρί ( με δώρο γεύμα για δύο στο HILTON) το κέρδισε ο κύριος Νικήτας Αβράμπος από τα Επινιανά !
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ