Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Εκτός βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη


Εκτός βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη

28/11/2010 6:57:00 πμ Μωραίτης Στράτος










Προβληματισμό έχει δημιουργήσει στο νεοσύστατο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποτέλεσμα δημοσκόπησης, που δημοσιεύεται σήμερα στο “Παρόν της Κυριακής”.

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία RASS μεταξύ 22 και 25 Νοέμβρη προκύπτει ότι στην πρώτη καταγραφή των δυνάμεων του, το κόμμα της κ. Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει μόλις 2.4%, ποσοστό που σε πραγματικές συνθήκες εκλογών θα το έθετε εκτός Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δημοσκόπηση ξεκίνησε την επομένη της ίδρυσης του νέου κόμματος και συνεχίσθηκε μέχρι και την Πέμπτη.

Εξάλλου, σε γενικές γραμμές ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων της χώρας παραμένει χωρίς ουσιώδες μεταβολές, σε σύγκριση με τα ποσοστά που καταγράφηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, πέραν της διαφοράς ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η οποία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μειώνεται στο 4.3%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η απογοήτευση από την κυβερνητική οικονομική πολιτική συνεχίζει να αυξάνεται, χαρακτηριστικό παράδειγμα της οποίας αποτελεί η εκτίμηση του 53% των ερωτηθέντων, ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία.

Τέλος, αμείωτη συνεχίζεται η αμφισβήτηση του δικομματισμού, αλλά και η πολιτική απαξίωση των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, η οποία αποτυπώνεται σε ποσοστό 64.8%, το οποίο στο ερώτημα “ποιο κόμμα είναι ικανότερο να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα”, απάντησε χαρακτηριστικά, “Κανένας”.

Τα αναλυτικά ποσοστά που τα κόμματα απέσπασαν στην πρόθεση ψήφου, (με την “αδιευκρίνιστη” να αποσπά το 21.9%) καθορίζονται στα εξής:

- ΠΑΣΟΚ: 27.4%
- ΝΔ: 23.1%
- ΚΚΕ: 8.2%
- ΛΑΟΣ: 4.1%
- ΣΥΡΙΖΑ: 3%
- Οικολόγοι Πράσινοι: 3.1%
- Δημοκρατική Αριστερά: 2.2%
- Δημοκρατική Συμμαχία: 2.4%

http://www.real.gr