Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ηλίας Καρανίκας: "Συνεργασία όλων για το καλό του τόπου"


Ηλίας Καρανίκας: "Συνεργασία όλων για το καλό του τόπου"


"Δεν γυρνάμε στο χθες. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι χωρίς πικρίες και βέβαια δεν θα κατακρίνω, όπως κάνουν πολλοί, τις αποφάσεις των συμπατριωτών μου. Δεν το έκανα ποτέ, ούτε τότε που αφορούσε τον εαυτό μου, δεν θα το κάνω και τώρα."

"Είμαι Πασοκ και δεν καπελώνω κανέναν"...
Για όλους και για όλα μίλησε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Ηλίας Καρανίκας σε συνέντευξή του στη τοπική εφημερίδα..."Ευρυτανικά Νέα".


Αναφερόμενος στις ήττες των δύο υποψηφίων δημάρχων που στηρίζονταν απο το Πασοκ σε Καρπενήσι και Άγραφα και τα κύρια αίτια που οδήγησαν σε αυτές είπε με νόημα...
"..πέρα από το ειδικό βάρος που έχει ο καθένας στην τοπική κοινωνία, είναι και ο χρόνος που υποδείχτηκαν ως υποψήφιοι. Ήταν πολύ λίγος. Δεν υπήρξε ο χρόνος για να μπορέσουν να δουλέψουν, να κάνουν γνωστό το πρόγραμμά τους και να βγουν στην κοινωνία. "
Απαντώντας ευθέως στις κριτικές που δέχτηκε για την αργοπορία και την δυστοκία του κόμματος για την ανάδειξη των υποψηφίων τόνισε:
".. Μα δεν ήταν θέμα δικό μου αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι το κόμμα έχει ορισμένες διαδικασίες που προβλέπονται με εγκυκλίους από τα κεντρικά. "
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα και μιλώντας επί προσωπικού...
"Εγώ δεν έχω μάθει στη ζωή μου να καπελώνω το κόμμα. Με έχουν εκλέξει οι πατριώτες μου με το ΠΑΣΟΚ, σαφέστατα είμαι ΠΑΣΟΚ, φροντίζω για τον τόπο μου, για τους συμπατριώτες μου και για το χώρο μου. Δεν προβαίνω σε αντιπαραθέσεις και δεν καπελώνω..."
Απαντώντας στα "βέλη" που δέχτηκε από το Βαγγέλη Καρφή μετά τις εκλογές τόνισε την εντιμότητα του υποψηφίου και απαντώντας σε άλλο τόνο ώστε να μην συνεχίσει τη "κόντρα" είπε..:
"Είναι ανθρώπινο συναίσθημα για κάποιον που κάνει έναν αγώνα και τον κάνει έντιμα και προσπαθεί να κερδίσει και να πείσει τους συμπατριώτες του. Θα θυμίσω μόνο ένα θέμα. Το 2004 ήμουν υποψήφιος. Δεν βγήκα βουλευτής, αλλά δεν κατηγόρησα κανέναν γιʼ αυτό..."
Σχολιάζοντας τη μεγάλη αποχή των εκλογών στην Ευρυτανία και για το πόσο έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είπε μεταξύ άλλων:
"..Βέβαια το θέμα της μεγάλης αποχής έπαιξε τον ρόλο του, αλλά θεωρητικά η αποχή είναι ίδια για όλους. Οι συμπατριώτες μας -οι ετεροδημότες εννοώ- δεν είναι εύκολο να έρθουν δύο φορές στην Ευρυτανία, έστω και αν νιώθουν την ανάγκη να το κάνουν..."
Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της Ευρυτανίας σε κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο και εμμέσως δίνοντας απάντηση σε φήμες -σχόλια και κριτικές για το ότι δεν εμφανίζετε συχνά στο προσκήνιο είπε:
.."Δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου και γιʼ αυτό με εξέλεξαν οι πατριώτες μου. Δεν χρειάζεται να βγαίνω κάθε λίγο και λιγάκι με ανακοινωθέντα, αν δεν έχω συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Είναι θέμα χαρακτήρα."
Τέλος για το θέμα της αλλαγής έδρας του Δήμου Αγράφων και το ρόλο του στο εκλογικό αποτέλεσμα τόνισε ότι ήταν πικρή εμπειρία για τον ίδιον και ότι ήταν λάθος που του φόρτωσαν την ευθύνη ψάχνοντας όπως είπε " αποδιοπομπαίο τράγο"..
Περνώντας και λίγο στην αντεπίθεση τόνισε..
"Σαφέστατα έπαιξε ρόλο λοιπόν. Αλλά απεκρύβη επίσης ότι ο κ. Μπαμπαλής είχε ταχθεί υπέρ του Κερασοχωρίου. Είναι γνωστό, ότι πήγαν δύο εισηγήσεις -από τον δήμο Αγράφων και από τον δήμο Βίνιανης- στο υπουργείο υπέρ του Κερασοχωρίου και έτσι έγειρε η πλάστιγγα. Ας το ξέρουν οι συμπατριώτες μας. Από εκεί και πέρα και ο κ. Τάτσης, ως δήμαρχος Απεραντίων, είχε ταχθεί υπέρ του Κερασοχωρίου, αλλά δεν το δημοσιοποίησε ποτέ. Το απέκρυψε γιατί ήθελε να μπει υποψήφιος για όλο τον δήμο και δεν ήθελε να έχει αντιπαλότητες."http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/