Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Στα... δάχτυλα το μυστικό της οικονομικής ευμάρειας


Στα... δάχτυλα το μυστικό της οικονομικής ευμάρειας

11/11/2010 1:52:00 μμ

Το μέγεθος των δαχτύλων ενός άνδρα αποτελεί δείκτη για τον πλούτο του - ή τη δυνατότητά του να πλουτίσει κάποια στιγμή - σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κονκόρντια, όσο μακρύτερο παράμεσο έχει κάποιος σε σχέση με τα υπόλοιπα δάχτυλά του χεριού του, ιδίως σε σχέση με τον δείκτη του, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βγάζει -ή να βγάλει στο μέλλον- περισσότερα χρήματα.

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», διαπιστώθηκε ότι το μήκος του παράμεσου δείχνει πόσο ανταγωνιστικός είναι κάποιος στη δουλειά του και στη ζωή γενικότερα, είτε όταν κλείνει συμφωνίες, είτε όταν κάνει κάθε είδους διαπραγματεύσεις, είτε όταν «κυνηγάει» μια κοπέλα.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες, αν και γοητεύονται από τέτοιους άνδρες, τείνουν να προτιμούν για μονιμότερο σύντροφο κάποιον πιο «αξιόπιστο» και λιγότερο ριψοκίνδυνο άνδρα (αν και περισσότερο βαρετό), ο οποίος, αντίστροφα, έχει μακρύτερο δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο.

Το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης επιδρά, ήδη από τη μήτρα της μητέρας, στο σχετικό μήκος των δαχτύλων του παιδιού, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, αλλά είναι βασικά στους άνδρες που φαίνεται να επηρεάζεται η συμπεριφορά τους. Όταν ένας άνδρας έχει υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, άρα και μακρύτερο παράμεσο σε σχέση με τον δείκτη, τότε έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και την τάση να θέλει να νικά παντού στη ζωή του, πράγμα που τον ωθεί - και του επιτρέπει - να βγάζει περισσότερα χρήματα.

Η τάση αυτή να ξεχωρίζει, εκδηλώνεται, εκτός από τα χρήματα, σε άλλους δύο τομείς, στα σπορ και τις κοινωνικές σχέσεις (ιδιαίτερα τις ερωτικές), με συνέπεια οι άνδρες αυτοί - οι λεγόμενοι «επικίνδυνοι» - να γίνονται ελκυστικοί στις γυναίκες, αλλά όχι κατ' ανάγκη για μόνιμοι σύντροφοι της ζωής τους.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η συμπεριφορά των γυναικών δεν συσχετίζεται με το μήκος και την αναλογία των δαχτύλων τους. Άλλωστε, συνήθως στις γυναίκες, όπως ανέφερε ο Σάαντ, ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν σχεδόν ίδιο μήκος, ενώ στους άνδρες ο δείκτης είναι συχνά μικρότερος από τον παράμεσο.

Μια προηγούμενη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ είχε δείξει ότι οι τραπεζίτες του Σίτι είναι γενικά πιο πετυχημένοι, αν έχουν μακρύτερο παράμεσο, γιατί παίρνουν περισσότερα ρίσκα και αντιδρούν με μεγαλύτερη τόλμη και ταχύτητα στις μεταβολές της αγοράς
http://www.real.gr