Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΟΔΟ» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΟΔΟ» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
23/10/2010


ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΟΔΟ» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

«Απώτερος στόχος μας είναι η ανάπτυξη στο νησί»


Συνέντευξη
στη Μαρία Κυπριώτη


Καθαρά αυτοδιοικητικές χαρακτηρίζει τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «αλλάΖουμε τη Ρόδο» Παύλος Τσίπρας.

Με συνέντευξή του στην «ΠΡΟΟΔΟ» καλεί τους ψηφοφόρους του νησιού να επιλέξουν για δήμαρχο έναν αυτοδιοικητικό που γνωρίζει καλύτερα τα τοπικά προβλήματα και θα κινηθεί άμεσα και δραστικά για την επίλυσή τους, ο οποίος είναι ο Στάθης Κουσουρνάς.
Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να συστρατευτεί μαζί του για το ήθος και την ποιότητα του ανθρώπου Κουσουρνά, αλλά παράλληλα εκτίμησε και την ηγετική ικανότητα του πολιτικού Κουσουρνά.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην «ΠΡΟΟΔΟ» είναι η εξής:

ΕΡ: Πώς πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος;
ΑΠ: Αποφάσισα να συστρατευτώ με τον Στάθη Κουσουρνά γνωρίζοντας το ήθος και την ποιότητα του ανθρώπου Κουσουρνά, αλλά παράλληλα εκτίμησα και την ηγετική ικανότητα του πολιτικού Κουσουρνά. Ο Στάθης είναι άνθρωπος των έργων ξέρει να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει με υπομονή και επιμονή. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που λείπει από την πολιτική σήμερα, δηλαδή η αποτελεσματικότητα στην πράξη και όχι απλά οι καλές προθέσεις που δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν και σε άλλους αυτοδιοικητικούς. Τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούν και δικές μου αξίες και κάνοντας μέχρι σήμερα έναν μεγάλο κύκλο σε θέσεις ευθύνης στην Περιφέρεια όπου και υπηρετώ μέχρι σήμερα αποφάσισα ότι δεν θα έπρεπε να «λιποτακτήσω» από την νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται για την οργάνωση της αυτοδιοίκησης στο νησί μας με τον Καλλικράτη. Ίσως να είναι και γραφτό μετά την επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλα για την ίδρυση και λειτουργία των ΚΕΠ στο νομό μας να εργαστώ και να μεταφέρω την εμπειρία μου στην οργάνωση του νέου ενιαίου δήμου της Ρόδου, εάν ο ροδιακός λαός με τιμήσει με την εκλογή μου ως δημοτικό σύμβουλο.

ΕΡ: Γιατί επιλέξατε την παράταξη του Στάθη Κουσουρνά;
ΑΠ: Ήδη σας ανέφερα μερικούς λόγους που με οδήγησαν σε αυτή τη συνειδητή επιλογή προσφοράς στον τόπο μας, θα ήθελα όμως να προσθέσω και τα ακόλουθα:
• Έχοντας τις ίδιες μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή και Οικονομική Ανάπτυξη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου γνωρίζω ότι είναι ο καταλληλότερος για να πετύχει την πολυπόθητη Ανάπτυξη στο νησί μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια στρατηγική τοπικής ενδογενούς ανάπτυξης στην οποία θα αξιοποιούνται όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας (π.χ. τουρισμός, πολιτισμός, γεωργία κ.λ.π.) και με την συνέργεια όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου να πετύχουμε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.
•Στην παράταξη «Αλλάζουμε τη Ρόδο» που συμμετέχω επικρατεί πέραν της σωστής οργάνωσης και του προγραμματισμού και ένα πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ όλων των στελεχών της παράταξης γεγονός που οδηγεί και στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων. Αν κρίνω από τις αποχωρήσεις των στελεχών της κύριας αντίπαλης παράταξης του κ. Χατζημάρκου δεν φαίνεται να τους διακατέχει το ίδιο πνεύμα συνεργασίας που επικρατεί στην δική μας παράταξη. Αναρωτιέμαι μάλιστα αν κληθούν να διοικήσουν τον τόπο μας πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που θα προκύψουν από το πρόγραμμα Καλλικράτης.
•Ως επιστήμονας με εξειδικευμένες σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και με εμπειρία στην Διοίκηση γνωρίζω ότι τα προβλήματα του νησιού δεν μπορούν να επιλυθούν με τοπικιστικές λογικές του παρελθόντος, αλλά με νέες δημιουργικές και καινοτόμες προτάσεις που θα προκύψουν από «φρέσκα» πολιτικά πρόσωπα με όρεξη να προσφέρουν στα κοινά του τόπου.

ΕΡ: Ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών;
ΑΠ: Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου θα είναι όχι απλά να διαχειριστούμε την υφιστάμενη κατάσταση στασιμότητας αλλά με πρόγραμμα και μεθοδικότητα να αλλάξουμε τη Ρόδο και να της δώσουμε μια πιο ελκυστική μορφή, να την κάνουμε μια πιο φιλική πόλη για να ζουν οι πολίτες της. Αυτό μπορεί να γίνει με ανθρώπους που έχουν νέες ιδέες και προτάσεις που θα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΕΡ: Ποια μηνύματα λαμβάνετε από τους ψηφοφόρους του νησιού για την παράταξή σας;
ΑΠ: Σε όλες μου τις καθημερινές συναντήσεις με τους ψηφοφόρους του νησιού συναντώ όχι μόνο ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά και εκδήλωσης αυξημένων προσδοκιών από την παράταξη «ΑλλάΖουμε την Ρόδο». Μας ζητούν επίμονα να αλλάξουμε την Ρόδο, να δράσουμε άμεσα μετά την εκλογή μας για να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα και σε όποια θετικά βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα να επενδύσουμε και να τα αυξήσουμε.
Μου εκφράζουν την βεβαιότητα για την εκλογή μας και δηλώνουν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά μας αρκεί να νιώσουν ότι υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα που ακολουθείται πιστά το οποίο να οδηγεί σε καθημερινή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών σε ολόκληρο το νησί. Η μάχη για την ανάπτυξη και την ευημερία στο νησί μας θα πρέπει να είναι καθημερινή και διαρκής. Νέοι μετρήσιμοι στόχοι πρέπει να καθορίζονται και αφού επιτυγχάνονται να προχωρούμε στους αμέσους επόμενους. Έτσι, θα καθιερωθούμε στην συνείδηση των συμπολιτών μας ως μια επιτυχημένη δημοτική αρχή στο τέλος της θητείας μας.


« Το πρόγραμμα της παράταξής μας είναι ένα εφικτό και ρεαλιστικό πρόγραμμα που δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας και θα οδηγήσει σε μια καλύτερη εικόνα της πόλης μας αλλά και ολόκληρου του νησιού. »


ΕΡ: Θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα αποτελέσει μήνυμα για το μνημόνιο;

ΑΠ: Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι καθαρά αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης η οποία κατά την γνώμη μου θα πρέπει να κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Για τον λόγο αυτό οφείλω να καλέσω τους ψηφοφόρους του νησιού να επιλέξουν για δήμαρχο έναν αυτοδιοικητικό, δηλαδή τον υποψήφιο Δήμαρχο εκείνο που γνωρίζει καλύτερα τα τοπικά προβλήματα και θα κινηθεί άμεσα και δραστικά για την επίλυσή τους. Δυστυχώς χρόνος για ενημέρωση του νέου Δημάρχου για τα φλέγοντα προβλήματα δεν θα υπάρξει και για τον λόγο αυτό εκτιμώ ότι οι πολίτες θα λάβουν την σωστή απόφαση και θα επιλέξουν έναν αυτοδιοικητικό για πρώτο Δήμαρχο του διευρυμένου δήμου του νησιού της Ρόδου, θα επιλέξουν τον Στάθη Κουσουρνά.


Οι δέκα προτεραιότητες

ΕΡ: Αν εκλεγεί η παράταξή σας, ποιες θεωρείτε ότι θα είναι οι προτεραιότητές της για το νησί μας;
ΑΠ: Οι άμεσες προτεραιότητες της παράταξης «ΑλλάΖουμε την Ρόδο» θα είναι οι 10 τομείς που αναφέρονται στο πρόγραμμά μας. Συγκεκριμένα η Παιδεία, το Περιβάλλον, ο Αθλητισμός, η Διοίκηση, οι Υποδομές, η Τοπική Οικονομία, η Χωροταξία, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και ο Εθελοντισμός. Για όλους αυτούς τους τομείς προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται από την πρώτη ημέρα. Θα ήθελα ακόμα να παρατηρήσω το εξής: ένα πρόγραμμα για να είναι πιστευτό από τους πολίτες θα πρέπει να υπολογίσει και τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου να εφαρμοστεί. Προγράμματα του τύπου θα σας κάνω γέφυρες, αεροδρόμια και λιμάνια δεν τυγχάνουν της εκτίμησης όχι μόνο του επιστημονικού κόσμου, αλλά κυρίως των πολιτών του νησιού μας οι οποίοι εκτιμώ ότι έχουν τα αντανακλαστικά εκείνα που θα τους οδηγήσουν να λάβουν την σωστή απόφαση την ώρα της κάλπης και να επιλέξουν για νέο Δήμαρχο του νησιού τον Στάθη Κουσουρνά και την παράταξή μας ως νέα δημοτική αρχή του τόπου μας