Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κ. Σακκαλή 7
36100, Καρπενήσι
τηλ.:22370 80301 – τηλ./fax:22370 25975

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;
Φίλες και φίλοι, παλιοί και νέοι συνδημότες του νέου «Καλλικρατικού» δήμου Καρπενησίου.
Οδηγούμαστε στις δημοτικές εκλογές με τις χειρότερες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας ως χώρα το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και ως πολίτες την ανασφάλεια της επόμενης μέρας για όλα αυτά τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα, όπως η εργασία και η κοινωνική γαλήνη.
Μέσα σε λίγους μήνες η αναπτυγμένη και δυναμική Ελλάδα, όπως μας έλεγαν, κατέληξε ο ζητιάνος της Ευρώπης ενώ οι πολιτικές και οικονομικές μας επιλογές ως χώρα, τέθηκαν υπό κηδεμονία.
Η περιοχή μας, με πολλά προβλήματα και μια διαρκή πληθυσμιακή αιμορραγία, κυρίως της νεολαίας, νοιώθει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται και τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Ήδη τα λουκέτα στα καταστήματα πολλαπλασιάζονται οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση και οι μισθωτοί διαπιστώνουν δραστική μείωση των αποδοχών τους.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο δήμος Καρπενησίου με το σχέδιο «Καλλικράτης» διευρύνει την έκτασή του και φυσικά πολλαπλασιάζει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του. Η νέα δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει νέα δεδομένα και πρωτόγνωρα προβλήματα. Από την επιτυχία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε διατηρώντας μια ικανοποιητική οικονομική δραστηριότητα και τον ήδη ελάχιστο μόνιμο πληθυσμό μας ή θα οδηγηθούμε σε πλήρη μαρασμό και εγκατάλειψη.
Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» κατέρχεται στις εκλογές με την εμπειρία της δεκαεξάχρονης ενεργούς συμμετοχής της, στα δημοτικά ζητήματα του δήμου Καρπενησίου, έχοντας καταγράψει σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. Υπήρξαμε ως αντιπολίτευση, στο δημοτικό συμβούλιο αν και ελάσσονα, δραστήριοι και ενημερωμένοι για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πόλη και τα χωριά μας. Η παρουσία μας δεν περιορίστηκε στην έκφραση μιας γνώμης αλλά προτείναμε, παλέψαμε και με συνέπεια υπηρετήσαμε τις απόψεις εκείνες που θεωρούσαμε ότι ήταν επωφελείς για το δήμο και την περιοχή μας.
Στεκόμαστε σήμερα απέναντι σε εκείνους που διαμόρφωσαν τη σημερινή δημοτική πολιτική η οποία έχει αποσπάσει τα εύσημα της ανεπάρκειας και της αναποτελεσματικότητας. Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην ενίσχυση της οικογενειοκρατίας και να γίνουμε το σκαλοπάτι σε πολιτικά σχέδια και προσωπικές επιδιώξεις. Έχουμε μάθει να υπηρετούμε απόψεις και όχι πρόσωπα.
Ζητούμε την ψήφο και την υποστήριξη σας με αξιοπρέπεια και δυναμισμό, υποσχόμενοι ότι δεν θα σας προσθέσουμε μια ακόμα απογοήτευση μέσα στις τόσες που έχετε υποστεί το τελευταίο διάστημα.

Ντίνος Μπομποτσιάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου